Om NTI Gymnasiet Eskilstuna

Till NTI Gymnasiet Eskilstuna söker sig ungdomar och lärare med ett brinnande intresse för Tech, Science och IT. Oavsett om du redan vet vart du vill eller om du vill få möjlighet att utforska dina drömmar och mål inom teknik och IT så stöttar vi dig på din resa. Vi engagerar och aktiverar våra elever både i och utanför skolan. Fysiskt aktiveras eleverna bland annat i form av vårt samarbete med Actic gym och årligt återkommande idrottsturneringar. Inom skolans väggar aktiveras framförallt elevernas kreativitet, självsäkerhet och problemlösningsförmåga. Ta sats mot framtiden, sök till NTI Gymnasiet!

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Våra lärarare känner verkligen sina elever, på riktigt. Därför är det lättare att anpassa kurserna efter allas olika behov.

- Magnus Jangerud, rektor

Resväg
Skolan ligger på Rademachergatan 9, tio minuters promenad från centralstationen, i närheten av Gallerian och Fristadstorget. Om du bor mer än sex kilometer från skolan får du busskort.

Skollunch
Vi erbjuder matkort, så skollunchen serveras på 10 populära restauranger. Du väljer restaurang utifrån vad du är sugen på för dagen. Det finns allt från asiatiskt, subway och husman till pasta och hamburgare.

Antal elever
Vi är en mindre skola, det går ungefär 170 elever hos oss. Vi har ett varmt och välkomnande klimat där alla känner alla, oavsett vilket program du går.

Dator
Elever som går NTI Design får låna en Mac, på IT och teknik använder man PC.

Idrott
vi har idrottslektioner på stadens gym såsom Actic, Friskis & svettis, Gympozz m.fl. Som elev får du träna gratis på Actic City Eskilstuna två eftermiddagar i veckan.

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

RISE - Research Institutes of Sweden

NTI Gymnasiet ingår i ett partnerskap med RISE, ett svenskt och statligt forskningsinstitut. Det behövs utbildningar som förbereder elever på en snabbrörlig arbetsmarknad som vi inte vet så mycket om, därför är vårt partnerskap med RISE oerhört viktigt för utbildning mot den digitala marknaden. Vi kan ge våra elever rätt förutsättningar för att de i framtiden ska kunna aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare som bygger framtidens samhälle.

”Vi vill bidra till att utveckla och stärka skolan och undervisningen, och som innovationspartner bidrar vi med tillämpad forskning. Målet är att skapa en bättre och mer utvecklad verksamhet, samt möjlighet för skolhuvudmän att använda innovationsprocesser mer effektivt i den egna verksamheten.” – Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på RISE.

Läs gärna mer om RISE här eller i vårt pressmeddelande.