Rektor har ordet

Välkommen till NTI Gymnasiet i Eskilstuna, gymnasiet för dig som vill vara med och skapa och leda den digitala utvecklingen i samhället! NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 25 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring.

Vi är den där skolan som är lite ”liten”, mer familjär, där du blir sedd och bekräftad för den du är! Känslan av närhet mellan personal och elever har alltid varit stor hos oss! Vi värnar om att man som elev hos oss ska känna sig trygg och bekväm för den man är, och vill bli. Vi ställer höga förväntningar på elever och på oss själva.

Idag erbjuder NTI Gymnasiet i Eskilstuna tre olika program, både yrkesinriktat och studieförberedande program. IT-utveckling, entreprenörskap och omvärldsfokus är ett fokus hos oss och vi samarbetar med företag för att kunna skapa skarpa projekt. Det gör att utbildningen verkligen känns som ”på riktigt”! Läser du mot IT-programmet kan du dessutom få möjligheten att få göra delar av din praktik utomlands. Skolan har alltid varit IT-fokuserad vilket har skapat goda förutsättningar på grund av lång erfarenhet att kunna möta de utmaningar som finns i en alltmer digitaliserad värld. Vårt nätverkslabb och MakerSpace som innehåller den senaste tekniken visar att NTI Gymnasiet i Eskilstuna satsar på att förbereda elever för den digitala framtiden som väntar.

Skolan är lokaliserad i fräscha och ljusa lokaler i Gallerian i Eskilstuna centrum. Precis vid bussgatan, och enbart 5 minuters promenad från tågstation. Kom gärna och besök oss på ett Öppet Hus eller testa att vara en elev hos oss för en dag!

Jag hälsar er varmt välkommen till NTI-familjen i Eskilstuna!

Magnus Jangerud

magnus.jangerud@ntig.se