Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Gärdet

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus!

Livestreaming på Google Meet 14 januari kl. 18

.
Under kvällen den 14 januari kommer vi att livestreama på Google Meet. På tre olika länkar vid olika tidpunkter presenterar rektor, elever och lärare skolan och våra program. Mellan presentationerna finns vi tillgängliga för frågor. Gå till livestreamingen via knapparna nedan.

Rektor presenterar skolan
18.00 | 18.30 | 19.00 | 19.30

Estetiska programmet
18.10 | 18.40 | 19.10 | 19.40

Teknikprogrammet
18.20 | 18.50 | 19.20 | 19.50

Vi ses online!

Innehåll:
Ta en tur i skolan!Creative SpaceTeknikprogrammetDesignprogrammet |

Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i skolan. Tryck på knappen nedan för mer information!

Besök våra lokaler virtuellt!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Gå runt hos oss

Creative Space

Nu har våra elever tillgång till två verkstäder där de kan få utlopp för sin kreativitet, Makerspace och Creative Space. Till skillnad från Makerspace, som bland annat består av 3D-skrivare, laserskärare och mikrodatorer, lägger Creative Space sitt fokus på den senaste tekniken inom VR och AI. Vår yttersta ambition är att våra elever skall förberedas för en digital- och teknik dominerad värld!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förbered för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Thor om NTI Teknik

”Mitt brinnande intresse för teknik har alltid uppmuntrats av lärarna. Det var aldrig några problem om jag behövde låna utrustning eller om jag bara ville diskutera intressant teknik.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

Vanliga frågor om NTI Gärdet

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.