Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Gärdet

På grund av Covid-19-viruset kan vi tyvärr inte anordna ett öppet hus på skolan och därför har vi samlat nyttig information för dig här – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Eftersom vi inte kan träffa dig hittar du längre ner på denna sidan videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om vår skola. Vi kommer även ha ett webinar den 28 april. Gör en intresseanmälan till skolan så ser vi till att du får en notifikation när webinaret startar.

Innehåll:
Live-stream
Ta en tur i skolan!
Creative Space
Teknikprogrammet
Designprogrammet
Studie- och yrkesvägledning online

Live stream med rektor Erik

Missade du livesändningen vi hade den 28 april? Ingen fara! Du kan fortfarande se den på vår facebooksida. Klicka på knappen nedan för att komma dit.

Har du fortfarande något obesvarad fråga om oss är du välkommen att kontakta oss eller skicka en fråga via Facebook eller Instagram.

Besök våra lokaler virtuellt!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Creative Space

Nu har våra elever tillgång till två verkstäder där de kan få utlopp för sin kreativitet, Makerspace och Creative Space. Till skillnad från Makerspace, som bland annat består av 3D-skrivare, laserskärare och mikrodatorer, lägger Creative Space sitt fokus på den senaste tekniken inom VR och AI. Vår yttersta ambition är att våra elever skall förberedas för en digital- och teknik dominerad värld!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förbered för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Thor om NTI Teknik

Mitt brinnande intresse för teknik har alltid uppmuntrats av lärarna. Det var aldrig några problem om jag behövde låna utrustning eller om jag bara ville diskutera intressant teknik.

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.