Att få vara rektor över NTI Gymnasiet Gärdet är en ynnest. Varje dag händer något som får mig att skratta och det är en bra känsla. Vi är ett bra gäng helt enkelt! Alla medarbetare och såklart alla elever i våra fantastiska klasser. Trygghet, trivsel och samhörighet med sin klass och sina kamrater – 97% trivs i sin klass! Nedan hittar ni ett smakprov på vad vi gjort hittills och mycket mer komma skall under året som går.

Vi har renoverat våra lokaler och skapat ett Makerspace som ger våra eleverna en chans att på riktigt se vad TECH och Science handlar om. Att på riktigt få använda teknik för att lösa de problem som ligger på deras bord att lösa.

Vi har genomfört spännande events med bl.a. RISE och ibland bara dragit ihop teknikeleverna över en pizza och såklart för ett TECH-derby mellan Hammarby och Djurgården.

Vi har invigt hissen i huset så att eleverna utan problem kan ta en expresshiss upp till våningsplan 5 och 6 och beundra utsikten mot Lidingö.

Vi har tagit alla teknik- och estetettor på magiskt klassdag i buss till HP, Berghs, Medieinstistutet. Spännande upplevelser som eleverna pratar om än idag, och inte minst den avslutande klassmatchen i Laserdome.

Vi har haft VR/AR-day med utvecklande workshops i senaste VR-tekniken och ibland bara gjort klasskamper i allt från tävlingar i sten-sax-påse, skapat konstruktioner i flygande bilar, spagettitorn och såklart konsttävlingar i vem som kan måla av rektorn bäst. Det vinnande bidraget från TEINF18A pryder vårt personalrum och har en klart uppiggande effekt.

I juni 2019 delade vi ut NTI-Awards till framträdande Teknik- och Estetelever. Viktigt för det priset är huruvida eleven varit lösningsorienterad, problematiserande och kreativ inom sina olika program. Jag var rejält stolt över att ha fått dela ut det priset 2019 till Michel, Sander, Victor och Alexander. Grattis killar!

Fantastiskt såklart, men ibland är det bara det lilla som räknas allra mest, när Camilla tar esteteleverna med t-banan på graffiti- safari, eller att se lärare i spontana möten med eleverna, försjunkna i elevernas frågor om uppgifter de har inom lärarens ämne eller något annat. Det är det lilla som ändå kanske är det största.

Vi är glada i personalen över det vi gjort, och jag är glad åt mina duktiga lärare och elever som gör skillnad varje dag…..

Följ oss på Facebook och Instagram!

Vi ses i korridorerna, på nätet, i telefon om ni önskar, på ”prova på – dag” eller på vårt öppna hus den 28/4!

Välkomna!

Erik Thonfors, Rektor