Den 15 mars är det dags för NTI Tech Day – ett event där elever i årskurs nio bjuds in till NTI Gymnasiet Gärdet för att tillsammans med skolans elever få vara med på digitala workshops och uppleva hur teknik på gymnasiet fungerar i praktiken.

NTI Tech day den 15 mars 2019

Det är NTI Gymnasiet Gärdet som står bakom initiativet för att få elever i årskurs nio intresserade av it, tech och digitalt skapande.

– Vi tycker det är viktigt att eleverna på grundskolan får en introduktion till vad det innebär att läsa teknik på gymnasiet, säger Erik Thonfors, rektor på NTI Gymnasiet Gärdet. – Alla behöver inte bli ingenjörer eller läsa på KTH. Det finns en uppsjö av spännande jobb i olika branscher och också kreativa yrken där det är en stor fördel att ha grundkunskaper inom exempelvis programmering.

Tydlig koppling till teknik i alla program

Eleverna kommer under eftermiddagen få testa att:

• programmera med hjälp av Micro:bits
  • styra drönare och skapa film med temat TECH och SCIENCE
  • skissa, rita och skapa med digitala ritplattor

– På vår skola har både det estetiska programmet och teknikprogrammet en tydlig koppling till IT, berättar Erik Thonfors.  – Eftermiddagens workshops kommer leddas av skolans elever och lärare i vårt nya Makerspace, ett rum som fungerar som en slags digital slöjdsal för teknikutveckling och experiment.

Schema för dagen

NTI Tech Day pågår från kl 14:00-16:00 fredag den 15 mars i skolans lokaler på Värtavägen 65. Välkommen att kontakta lärare Haris Kasumovic för mer information eller ett besök på skolan i samband med eventet.