Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Gärdet

Hur ser schemat ut?

Det kan se olika ut beroende på vilka kurser du läser. Men vanligt är att man börjar runt 08.30 och slutar runt 16. Ibland kan man börja tidigare och sluta tidigare eller börja senare och sluta lite senare.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 350 elever och upp till 32 elever per klass.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Får jag en dator?

Ja, under dina tre år hos oss får du låna en bärbar dator.

Var ligger skolan?

Vi finns på Värtavägen 65, närmsta t-bana är Gärdet. Vi håller oss huvudsakligen på plan 5 och 6.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Har skolan en matsal?

Ja, vi har en matsal där lunchen serveras varje dag.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Läxhjälp är delvis något som kan ges i samband med att alla lärare har en uppföljningstid. På den kan läxhjälp, stöd och återkoppling ske.

Var har jag idrott?

Idrott har vi på olika ställen beroende på vad idrottslektionerna handlar om.

Får jag ett SL-kort av skolan?

Ja, det får du. Om det är något problem med korten kan du prata med vår administration.

Varför ska jag välja NTI Gärdet?

Vår målsättning är att du som elev hela tiden ska utmanas att nå så långt du kan utifrån dina förutsättningar. Vi har som övergripande målsättning att erbjuda Sveriges bästa IT-relaterade utbildningar.

Vi vet hur viktigt det är med kopplingar mellan verklighet och skola och arbetar därför aktivt med studiebesök, föreläsningar och andra externa inspiratörer för att bygga en naturlig bro mellan våra elever och deras kommande arbetsliv.

Är NTI Gärdet en friskola?

NTI Gärdet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.