Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Var ligger skolan?

Vi finns på Centralplan 3, väldigt centralt vid tågstationen.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator. Hela skolan har trädlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på varje program.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder spanskafranska, och tyska. Eleverna läser språk från och med årskurs 1.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Ja, detta läsår har vi läxhjälp 1 timme i veckan.

Var har jag idrott?

Eleverna har sin idrottsundervisning på Alderholmen, på Gävle strand i fina fräscha idrottslokaler.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Får jag busskort av skolan?

Om du bor 6 km från skolan har du rätt till busskort.

Har skolan en matsal?

Eleverna på skolan får ett matkort. De har tillgång till restauranger runt om i centrala Gävle där de kan äta sin lunch. Eleverna betalar ingenting för kortet.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Matkortet är laddat med 55kr och det täcker en lunch.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Matkortet gäller i dagsläget på ett 10-tal restauranger.

Varför ska jag välja Vetenskapsgymnasiet Gävle?

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle är en helt ny skola som skapats för att kunna möte det stora behovet av moderna och viktiga utbildningar inom teknik, IT och naturvetenskap.

Tillsammans med erfarna och kunniga lärare kommer du få den hjälp och det stöd du behöver för att blir förberedd på var framtiden har att erbjuda.

Genom externa aktörer inom industrin och akademin kommer du alltid arbeta med den senaste tekniken och informationen inom ditt ämne.

Är NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle en friskola?

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.