Vanliga frågor om NTI Handelsgymnasiet Göteborg

På den här sidan har vi samlat vanliga frågor om vårt gymnasium. Hittar du inte svar på det du undrar, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Hur ser en skoldag ut?

Eleverna har sammanhållna dagar och börjar som tidigast 08:15, men de flesta börjar 08:30. De äter på skolan så att vi inte tappar tid på att eleverna ska ta sig någon annanstans för att äta. På måndagar slutar alla 14:00 – då är det resurstid. Resurstid är en extralektion som kan bokas för enskilda elever som behöver extra stöd eller för en hel kurs där läraren vill ha extra tid till eleverna.

Var ligger NTI Handelsgymnasiet Göteborg?

Kronhusgatan 9, mitt i stan nära Gustav Adolfs torg och Brunnsparken. Du tar dig enkelt hit med spårvagn, buss eller tåg. Det tar bara 5 minuter att gå från centralen.

Hur är skolmaten?

Maten är varierad och väl kryddad. Varje dag serveras flera rätter som eleverna kan välja mellan och det finns alltid ett fräscht salladsbord. Maten lagas i grannbyggnaden och är mycket uppskattad av våra elever. Vi har också ett matråd där elever får träffa representanter från matleverantören och ge synpunkter.

Hur är lärarna på skolan?

Våra lärare är mycket duktiga. Vi arbetar med kollegialt lärande och tittar ständigt på hur vi kan förbättra undervisningen. Lärarna trivs och många har jobbat länge på skolan. De allra flesta av våra lärare är behöriga, i dagsläget är 31 av totalt 35 lärare behöriga.

Var har man idrott?

Vi har ingen idrottshall på skolan utan förlägger idrott till specialhallar i närområdet. Ska eleverna t.ex. spela badminton så är de i Fjäderborgen, ska de träna styrka är de på ett gym.

Vad är det för antagningspoäng på era program?

Ekonomiprogrammet: 220
Försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare Handels- och administrationsprogrammet): 200
Det är dock viktigt att komma ihåg att antagningspoängen kan ändras mycket från år till år.

Vad skiljer NTI Handelsgymnasiet Göteborg från andra skolor?

• Vårt ekonomiprogram är certifierat för Diplomerad Gymnasieekonom, vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad.
  • Vi har en designverkstad – ett kreativt labb där våra elever kan förverkliga sina idéer, skriva ut affischer, trycka text och bild på tyg samt skriva ut bokstäver och bilder för att sätta upp på väggar och fönster.
  • Vi har internationella samarbeten. Vi erbjuder APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands och samarbetar med svenska skolan i Paris, Madrid, Fuengirola, Palma och Nairobi.
  • Tillsammans med NTI Gymnasiet Kronhus bildar vi Campus Kronhusgatan, och kan ihop erbjuda ett brett urval av kurser och elevaktiviteter.

Vilken typ av datorer använder ni?

Alla våra elever får varsin laptop, våra ettor i år har fått HP Probook 440 G8. Under utbildningen utför man många av sina uppgifter med hjälp av teknik och programvaror som du kommer möta i ditt framtida yrke.

Har skolan ett elevhälsoteam?

Ja! Vi har ett fantastiskt elevhälsoteam bestående av sjuksköterska, specialpedagog, kurator och studie- och yrkesvägledare.

Kan man få extra stöd om man har t.ex. dyslexi?

Ja, då får man träffa specialpedagog och man får hjälpmedel såsom rättstavningsprogram och talsyntes. Man har också rätt till att få anpassade prov, t.ex. längre skrivtid eller möjlighet till muntliga prov istället för skriftliga.

Hur många elever går på skolan?

Det går ungefär 200 elever på skolan. Skolan ligger precis bredvid NTI Kronhus där det går 400 elever. På hela Campus Kronhusgatan går ca 600 elever.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 30 platser på de yrkesförberedande programmen.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder tyska, franska och spanska som moderna språk.

Får jag busskort av skolan?

Ja, det får du av kommunen.

Varför ska jag välja NTI Handelsgymnasiet Göteborg?

Vårt mål är att erbjuda utbildningar som ligger i framkant, oavsett bransch. Vi har ett i allra högsta grad levande utvecklingsarbete både vad gäller utvecklingen av våra program och vårt pedagogiska arbete.
Vår litenhet och det faktum att vi är en friskola gör det också möjligt för oss att snabbt anpassa våra utbildningar då vi lyssnar in branschens framtida behov.

Är NTI Handelsgymnasiet Göteborg en friskola?

NTI Handelsgymnasiet Göteborg är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.
Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.