Läs om vår hantering av Covid-19.

Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan! | Tidigare livesändningarHandelsprogrammetEkonomiprogrammet | Lärarna berättarEntreprenörskap och företagande | Matematik | Näthandel | Naturkunskap | Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Digitalt öppet hus 28 april kl. 17-18

Är du nyfiken på vår skola? Kvällen den 28 april sänder vi live på både Facebook och Google meet, där du får höra mer om vår skola och program. Vi kommer också att ha en frågestund med våra elever, så att du får svar på det just du undrar över! Gå till livesändningarna via knapparna längre ner. Vi kör samma upplägg i båda kanaler – välj den som passar dig bäst!

Kvällens upplägg (3 sessioner)
17.00 | Rektorspresentation
17.05 | Info om programmen
17.15 | Frågestund med eleverna
17.20 | Rektorspresentation
17.25 | Info om programmen
17.35 | Frågestund med eleverna
17.40 | Rektorspresentation
17.45 | Info om programmen
17.55 | Frågestund med eleverna

Livesändning Facebook
Google Meet

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Prova-på-dag

För tillfället har vi tyvärr pausat våra prova-på-dagar. Läs mer och anmäl ditt intresse via knappen nedan för att få information om när vi kan ta emot dig igen!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

TIDIGARE LIVESÄNDNINGAR

Under vintern har vi sänt live då vi inte kunnat bjuda in till fysiska öppna hus. Här kan du en av våra livesändningar i efterhand!

NTI Handelsgymnasiets Facebooksida kan du se livesändningen från februari.

Handelsprogrammet

På Handelsprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. Med inriktningen handel och service får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du dessutom möjlighet att läsa Business School, som ger särskild behörighet.

Lykke om Handel

”Ju mer jag läste på om NTIs handelsprogram, desto bättre kändes det. Vi får lära oss presentationsteknik, grafisk kommunikation, hur man ska tänka när man startar ett företag och mycket mer.”

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet erbjuder en modern utbildning som är anpassad för en allt mer digitaliserad framtid. Med fördjupningen FUTURE ECONOMICS förbereds du för studier på universitet och högskola, men också för att leda och driva framtidens företag. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt och göra extern praktik ute i näringslivet.

Alumner om Handelsgymnasiet

”Jag pluggade inriktningen business. Efter att jag tog studenten startade jag ett eget företag där jag hjälpte småföretagare med deras sociala medier.”

Lärarna berättar

Våra lärare har lång branscherfarenhet vilket gör att du lär dig genom praktiska och konkreta exempel. På det sättet får du inte bara ny kunskap – du förstår också hur du kan använda den! NTI Handelsgymnasiet är skolan för dig som både vill studera vidare efter gymnasiet, börja jobba direkt eller starta eget företag.

Om entreprenörskap och företagande

En av våra mest populära och viktigaste kurser för en framtid inom företagande är Entreprenörskap och företagande. Hör en av våra lärare berätta mer!

Om matematik på NTI Handelsgymnasiet

Hör vår matematiklärare Sebastian berätta om matematikundervisningen på NTI Handelsgymnasiet och hur du bäst når din fulla potential inom matematiken.

Om kursen Näthandel

Hör vår lärare Marika berätta om kursen Näthandel och vad du får lära dig lär du läser den.

Om kursen Naturkunskap

Vår naturkunskapslärare Lina berättar mer om naturkunskapskursen på NTI Handelsgymnasiet som alla elever läser och hur detta spelar in i våra ekonomi- och handelskurser.

Vanliga frågor om NTI Handelsgymnasiet

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.