Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Handelsgymnasiet

Har skolan en matsal?

Ja, skolan har en matsal där näringsriktig och varierad lunch serveras varje dag.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 380 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i, men du har en vanlig skoldag med en längre lunchrast och kortare raster mellan lektionerna. Vissa dagar börjar du lite tidigare och slutar lite tidigare och vissa dagar börjar du senare och slutar lite senare.

Var ligger skolan?

Vi finns på Hagagatan 25 B, närmaste t-bana/pendeltåg Odenplan.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Får jag ett SL-kort av skolan?

Bor du mer än6 km från skolan får du ett SL-kort.

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator med bl.a. Office-paktet och Adobe CC. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Kontakta skolans rektor för mer information.

Vilka språk erbjuder skolan?

Hos oss finns spanska, franska, tyska, japanska och kinesiska som moderna språk.

Var har jag idrott?

Vi har idrott i Sats Tules fräscha lokaler i närheten av skolan.

Varför ska jag välja Handelsgymnasiet Stockholm?

Våra utbildningar genomsyras av modernt affärstänkande och företagande. Oavsett om du väljer att börja jobba direkt, starta företag eller plugga vidare så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Hos oss får du dessutom starta och driva ett företag på riktigt, i samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

Hos oss lyckas eleverna med sina studier. 97% tar gymnasieexamen och på båda programmen ligger slutbetygen över rikssnittet. Anledningen till att det är så är att vi har skickliga och branscherfarna lärare, men också studiero och ordning i klassrummet. Vi har helt enkelt skapat en miljö att lyckas i.

Förutom en gedigen utbildning i ekonomi och handel, får du också full koll på de senaste trenderna och den tekniska utvecklingen. För att du ska klara av framtidens affärsutmaningar förbereder vi dig på en värld i ständig förändring. Vill du vara förberedd, så är det här skolan för dig.

Är NTI Handelsgymnasiet en friskola?

NTI Handelsgymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.