Om NTI Handelsgymnasiet

Våra utbildningar genomsyras av modernt affärstänkande och företagande. Oavsett om du väljer att börja jobba direkt, starta företag eller plugga vidare så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Förutom en gedigen utbildning i ekonomi och handel, får du också full koll på de senaste trenderna och den tekniska utvecklingen. För att du ska klara av framtidens affärsutmaningar förbereder vi dig på en värld i ständig förändring. Hos oss får du dessutom starta och driva ett företag på riktigt, i samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Vi erbjuder dig en modern skola med fokus på ekonomi, försäljning och marknadsföring. Båda våra utbildningar genomsyras av affärstänkande och företagande.

- John Feldhoffer, rektor på NTI Handelsgymnasiet

Får jag låna en dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator med bl.a. Officepaktet och Adobe CC. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Var äter man skollunch?

Vi har ingen matsal utan erbjuder alla våra elever ett lunchkort som gäller på ett stort och varierat utbud av restauranger i närheten.

Hur många elever går på NTI Handelsgymnasiet?

Det går ungefär 370 elever på skolan.

Vilka moderna moderna språk erbjuds?

Hos oss finns spanska, franska, tyska, japanska och kinesiska att välja mellan som moderna språk.

Hur tar man sig till NTI Handelsgymnasiet?

Vi finns på Hagagatan 25 B. Närmaste t-bana/pendeltåg Odenplan. Bor du mer än sex kilometer från skolan får du ett SL-kort.

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

RISE - Research Institutes of Sweden

NTI Gymnasiet ingår i ett partnerskap med RISE, ett svenskt och statligt forskningsinstitut. Det behövs utbildningar som förbereder elever på en snabbrörlig arbetsmarknad som vi inte vet så mycket om, därför är vårt partnerskap med RISE oerhört viktigt för utbildning mot den digitala marknaden. Vi kan ge våra elever rätt förutsättningar för att de i framtiden ska kunna aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare som bygger framtidens samhälle.

”Vi vill bidra till att utveckla och stärka skolan och undervisningen, och som innovationspartner bidrar vi med tillämpad forskning. Målet är att skapa en bättre och mer utvecklad verksamhet, samt möjlighet för skolhuvudmän att använda innovationsprocesser mer effektivt i den egna verksamheten.” – Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på RISE.

Läs gärna mer om RISE här eller i vårt pressmeddelande.