Säg hej till några av våra alumner!

Oliver Willumsen, alumn från Handels- och administrationsprogrammet på NTI

Jag heter Oliver och jag pluggade NTI handel med inriktning business. Efter att jag tog studenten år 2016 startade jag ett eget företag. Jag hjälpte småföretagare med deras sociala medier och fick så småningom jobb på en av världens största mediekoncern, GroupM. Där fick jag hjälpa bolag som Subway och Nikon att etablera sig på svenska marknaden via sociala medier. Efter ca. 1,5 år kände jag att det var det dags att prova på något nytt, så jag packade väskan och flyttade till Sydney i Australien. Här jobbar jag med digitala marknadsföring på en stor mediebyrå.

Framöver vill jag fortsätta upptäcka världen och våga gå utanför min comfort zone. Marknadsföring är det jag är intresserad av och du kommer säkert se mig sitta som marknadschef på något stort tech- eller modebolag inom en snar framtid.

Mitt tips till dig som går gymnasiet är att ständigt hålla utkik efter vad du tycker är kul eller intressant. Om du frågar mig är kvittot på framgång hur mycket kul du får ha varje dag. Hittar du något som verkar spännande – se till att utforska det. Jag vill även tipsa om att utnyttja praktiken för att testa på ett yrke du kan se dig själv jobba med efter studenten. Vänta inte på att någon annan ska hjälpa dig fixa praktikplats, utan lyft luren och ring upp de företag du vill jobba hos och säg ”hej, jag vill praktisera hos er. Hur gör jag då?”.

Jag har lärt mig att livet efter gymnasiet både är väldigt svårt och väldigt lätt. Jag har lyckats utforma mitt liv så att varje blir ett äventyr där jag får lära mig något nytt. Med det uppstår ibland obekväma situationer, men istället för att vara rädd för det obekväma försöker jag att söka mig mot det. Det är så man växer som människa.

Adeline Graalheim, alumn från NTI Handelsgymnasiet

Sedan jag tog studenten har jag bland annat jobbat som grafisk designer med ansvar för webbdesign och digitala kampanjer, på NA-KD i Göteborg. Just nu arbetar jag som frilansande grafisk designer och hjälper nystartade företag med webbdesign, UX och e-handel. Jag jobbar även med att skapa logos och visuella identiteter åt olika företag.

Framöver hoppas jag ha byggt upp ett stabilt kontaktnät, så att jag kan fortsätta frilansa. Jag skulle även vilja starta ett eget e-handelsvarumärke vid sidan av.

Jag tyckte om min tid på NTI. Vi pluggade bra ämnen och fick tidigt en inblick både i arbetslivet och i företagsamhet.

Mitt tips till dig som går på gymnasiet är att ta praktikperioden på allvar. Försök att välja en plats där du faktiskt vill vara på. Det är viktigt att du känner att du får ut något av praktiken och att göra ett bra jobb.

Josef Smedberg, alumn från NTI Handelsgymnasiet

Jag heter Josef och jag pluggade på NTI Handelsgymnasiet. Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt ambitiös och målmedveten person. Sedan jag tog studenten har jag, om jag får lov att vara lite skrytsam, faktiskt tagit arbetsmarknaden med storm. Jag har bland annat lyckats slå en hel del säljrekord. Idag har jag en roll som Account Manager på BlocketJobb, där vi jobbar med marknadsföring av jobbannonser till företag. Min främsta arbetsuppgift är att kontakta företagskunder och se till att deras annonser når ut i samtliga kanaler. Detta för att göra det lättare för företag att få in personal och effektivisera rekryteringsprocessen.

Mina framtidsplaner är att jag inom 1-2 år ska bli befordrad till rollen som gruppchef och därefter till någon form av försäljningschef. Jag siktar självklart mot stjärnorna och på sikt vill jag starta eget företag. Jag ser alltid till att lägga mina visioner högre än mina mål. Det gör att jag aldrig riktigt nöjer mig, vilket i sin tur innebär att jag alltid känner mig motiverad.

Jag har bara positiva minnen ifrån NTI och i vissa fall saknar jag gymnasietiden något oerhört. NTI bidrog till bra skolmiljö, lärare med hög kompetens, roliga aktiviteter och den goda sammanhållningen gjorde att man ville gå till skolan varje dag. Det var enkelt att få nya kompisar eftersom skolan var ganska liten. Det bidrog även till en mer personlig miljö.

Jag tror att mina rutiner, min disciplin och det faktum att jag jobbar väldigt organiserat både på och utanför jobbet har bidragit till mina framgångar. Min envisa vinnarskalle, som gör att jag aldrig ger mig, har också varit en bidragande faktor. Att ha kul på vägen och att omge sig med bra människor skulle jag dock säga är A och O – utan det fallerar det mesta.

Martin Liedholm, alumn från NTI Handelsgymnasiet

Jag heter Martin och jag läser just nu sista terminen på Detaljhandel- och Service management-programmet på Linnéuniversitetet. Utöver mina studier jobbar jag även som säljledare för kolonialavdelningen på Ica kvantum Färjestaden. Mina framtidsplaner är att fortsätta inom ICA. Jag hoppas få gå internutbildningar och har siktet inställt på att en dag äga en egen ICA-butik.

Min tid på NTI var fantastisk och det var en stor fördel att kunna kombinera högskoleförberedande studier med mycket praktik. Att vi samtidigt fick möjlighet att driva ett eget företag i form av UF har gett mig bra erfarenheter och lärdomar för framtiden

Mitt bästa tips till dig som går gymnasiet är att ta tillvara och lyssna på lärarnas kompetenser, erfarenheter och nätverk!

Gustaf Weinebrand, alumn från NTI Handelsgymnasiet

Jag heter Gustaf och jag tog examen från NTI Handelsgymnasiet år 2013. I somras tog jag min kandidatexamen i företagsekonomi och sedan i höstas jobbar jag som säljchef för kolonial/non-food samt för kassa/kundtjänst på Stora Coop i Södertälje. Tillsammans med två andra personer utgör jag även butikens ledningsgrupp.

Mina framtidsplaner är att jobba vidare för att så småningom driva en franchisebutik eller kanske bli regionchef.

Jag gillade NTI. Både människorna jag träffade och studierna. Mitt tips är att plugga hårt och jobba ännu hårdare. Gör du det har du stora möjligheter att påverka din framtid!