Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

Innehåll:
Ta en tur i skolan! | Tidigare livesändning | Våra program | Teknikprogrammet | Designprogrammet| IT-programmet | Gymnasieingenjör | Industrial Finance | Elevhälsoteam | Vanliga frågor | Snacka med SYV

Digitalt öppet hus & privata visningar 24 april

På lördag den 24 april har vi digitalt öppet hus med följande program:

▪ Livesändning på Google Meet kl. 11-13 där vi berättar mer om oss och våra program. Kom in via knappen nedan!

Google Meet

▪ Du kan chatta med oss här på hemsidan under sändningen – passa på att ställa frågor direkt till oss! Du hittar chatten längst ned i högra hörnet.
▪ Vi visar en film om skolan på vår Facebook samt livestreamar och berättar mer om oss på vår Instagram.

Lämna en intresseanmälan för att få en påminnelse innan det är dags.

Samma dag erbjuder vi även privata visningar av skolan mellan kl. 10-14. Anmäl dig genom att maila: helsingborg@ntig.se eller ringa oss: 042-17 70 30.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur NTI Gymnasiet Helsingborg ser ut! Klicka på knappen nedan för att gå en rundtur digitalt på skolan.

Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på.

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

Tidigare livesändning

Under vintern har vi sänt live eftersom vi inte kunnat bjuda in till fysiska öppna hus. Här kan du se vår senaste livesändning i efterhand!

Våra program

Se en kort film om vilka program och inriktningar vi har på NTI Gymnasiet Helsingborg.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Elin om NTI Teknik

”Som elev på Teknikprogrammet lär man sig hur man skapar appar och spel med hjälp av programmering, hur man bygger och designar hemsidor och hur datorer fungerar. Vi har även fått prova bygga robotar och använt oss utav skolans 3D-skrivare för att skriva ut det vi gjort i CAD.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning med inriktning på dator- och kommunikationsteknik. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella arbetsmarknad som är IT. Hos oss kan du välja mellan fördjupningarna INFRASTRUCTURE eller BACK END.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

NTI GYMNASIEINGENJÖR

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Fördjupning: Industrial Finance

Vår fördjupning Industrial Finance på Teknikprogrammet är en unik fördjupning där du blir teknikcollege-certifierad och där du läser 2800 poäng istället för 2500. Den är helt rätt för dig som skulle vilja bli civilingenjör eller civilekonom i framtiden. Hör mer om fördjupningen i filmen nedan.

Elevhälsoteamet på NTI Gymnasiet Helsingborg

Vi arbetar aktivt med relationsbyggande och för att skapa trivsel och trygghet för dig som elev. När våra elever går hem för dagen, ska de känna att det har varit en bra dag. Som elevhälsoteam är det vår viktigaste uppgift!

Vanliga frågor om NTI Helsingborg

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.