Vanliga frågor om NTI Helsingborg

Vad får jag för dator?

Elever som kommer börja teknikprogrammet och IT-programmet får en Dell Latitude 5480 (Intel i5, 8GB DDR4, 256 GB SSD) och elever på Estetprogrammet får en MacBook Pro Retina 13-tum (Intel i5, 8GB DDR3, 120 GB).

Har skolan en matsal?

Eleverna äter i årskurs 1 och 2 på skolan. Vi har Skolfood som matleverantör och varje dag serveras en dagens rätt, ett vegetariskt alternativ, ett pasta-alternativ och en stor salladsbuffé med 18 komponenter.

I årskurs 3 har våra elever matkort och kan äta på olika restauranger ute på stan.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Matkortet går att använda på ett tjugotal restauranger i stan.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Matkortet är laddat med 55kr.

Vilka språk erbjuder skolan?

Skolan erbjuder inga moderna språk eftersom dessa inte ingår i någon av programmens poängplan.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 350 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Skolan erbjuder resurs. 90 minuter varje vecka har alla lärare resurs där elever kan få extra stöd/hjälp.

Var har jag idrott?

Vi erbjuder en varierande idrott och bedriver den i lokaler på bl.a. Helsingborgs Arena och på fullt utrustade gym.

Hur ser schemat ut?

Det kan se olika ut beroende på vilka kurser du läser. Men vanligt är att man börjar runt 08.30 och slutar runt 16. Sedan kan man börja tidigare och sluta tidigare ibland och ibland börja senare och sluta lite senare.

Var ligger skolan?

Vi finns på Carl Krooks gata 9, vid Stadsparken och Helsingborgs stadsbibliotek. Väldigt nära till stationen för de som pendlar.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Får jag busskort av skolan?

Det är kommunen som avgör om man får ett busskort eller inte och regeln brukar vara att man ska bo minst 6 km från skolan.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Helsingborg?

Den goda stämningen mellan elever, lärare och övrig personal på skolan är något som våra elever lyfter fram som ett av de främsta argumenten till att välja NTI Gymnasiet Helsingborg.

Man blir accepterad för den man är. Vi har hög kvalitet på utbildningarna, engagerade lärare, fina lokaler och en välorganiserad ledning.

Är NTI Helsingborg en friskola?

NTI Helsingborg är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.