REKTORN HAR ORDET

Tech is the future!
Design your future!
IT connects the future!

I höst startar vårt tionde läsår på NTI Gymnasiet Helsingborg! Hösten 2018 bytte vi namn från IT-Gymnasiet, när vi gick samman med NTI Gymnasiet. Vi satsar på att bli Sveriges ledande skolan inom tech. För oss handlar det om att ge våra elever den bästa utbildningen inom tech, design och IT.

Söktrycket är högt och det ser vi som ett kvitto på att vi har skickliga och engagerade lärare som har bra undervisning och att vi har en skola som elever trivs på. Vi vill utmana våra elever att nå sina mål men också att uppleva tre fantastiska år med härlig stämning, goa vänner och roliga minnen. Hos oss ska alla elever få en riktigt bra utbildning och få arbeta med den tekniken inom sina inriktningar.

Vi fokuserar mycket på samarbeten mellan ämnen, mellan elever, mellan näringslivet och skolan. Att samarbeta är en grund för framgång samtidigt som det är oerhört avancerat att göra riktigt bra. Hos oss tränar alla därför på att samarbeta och ”bjussa” lite på sig själv.

Våra två ledord på skolan är uppmuntran och höga förväntningar. Uppmuntran gör det roligare och mer lustfyllt att lära och i kombination med höga förväntningar når våra elever höga skolresultat.

Vi har en fantastisk skola med en vässad lärarkår som hela tiden vill bli bättre. Vad är det då som driver oss att fortsätta förbättras? Svaret är helt enkelt att vi kan påverka unga människors framtid, på riktigt!

Jag hoppas du vill komma till oss och vara en del av NTI Gymnasiet.

Varma hälsningar,
Susanne