NTI Gymnasiet Johanneberg

Information till elever som ska börja årskurs 1

På följande sida hittar du information om skolstarten höstterminen 2022:

Information till elever i årskurs 1

 

 

Göteborgs mest sökta gymnasieskola inom teknik, IT och grafisk design!

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik, IT, digital design och pedagogisk utveckling! Vi har fullt fokus på stark och bred behörig het till högskolan, i kombination med att ge eleverna möjlighet att ägna sig åt sitt stora intresse – tech. Ett välutbyggt elevhälsoarbete tillsammans med systematisk utvärdering av undervisningen gör att du som elev hos oss får möjligheten att vara dig själv samtidigt som du når din fulla potential. Detta har gett oss höga siffror i elevenkäter, goda studieresultat samt erkännanden på internationella lärarkonferenser. Vi är stolta över att kunna erbjuda kvalitativ undervisning för framtiden inom tech, design och IT. Hos oss kan du vara kreativ och skapa i digitala miljöer på vårt estetprogram, skapa framtidens tekniska lösningar på teknikprogrammet eller bygga och övervaka framtidens nätverk på el- och energiprogrammet. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

LÄGET


Skolan är belägen på Chalmers Campus Johanneberg – ett av Nordens främsta kluster av tekniska utbildningar och forskning – mitt i centrala Göteborg.

MAKERSPACE


Vi har ett av de mest välutrustade, elevdrivna makerspacet i Göteborg. Här kan du göra allt från att bygga drönare, programmera robotar och AI, till att designa och trycka egna t-shirtar. Du kan gravera med laserskärare i olika material och skriva ut egna 3D-modeller.

KVALITET & TRIVSEL


Vårt systematiska kvalitetsarbete, trivselarbete och många elevklubbar gör att våra elever mår och presterar bra. 100% gymnasieexamen flera år i rad samt höga siffror i trivsel och trygghet.

Intresseanmälan
Person studerar biologiskt material
datorkod
Elev visar lärare något

Lär känna oss

Lär känna oss på vår sida Digitalt öppet hus. Där hittar du till exempel elevintervjuer och annan bra information inför ditt gymnasieval.


Vad tycker våra elever om vår skola?

Om du är nyfiken på vad våra elever tycker om vår skola och sina program kan du kolla in våra elevintervjuer här nedan.


Våra program

Nyheter

2022-05-31

Toppbetyg på Skolinspektions skolenkät 2022

Varje år genomför Skolinspektionen en enkät med hälften av landets alla skolor. I år var NTI Johanneberg en av 3...

Läs mer

2022-05-16

Studenten 2022 närmar sig!

Det närmar sig!  Snart är det dags för oss på NTI Johanneberg att släppa taget om våra elever i årskurs ...

Läs mer
Informationskväll TE4

2022-04-25

Ansökan till NTI Gymnasieingenjör (TE4) är öppen!

  Gillar du programmering och vill få en skjuts in i arbetslivet?   Nu har ansökan till NTI Gymnasieingenjör (TE4,...

Läs mer
Se alla nyheter