Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet för att du ska kunna få en tydlig bild av skolan – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan | Teknikprogrammet | Estetiska programmet | El- och energiprogrammet | Gymnasieingenjör | Vad gör man på NTI Design? | Vanliga frågor

Om det är något du undrar över går det förstås bra att kontakta oss. Vill du få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan


Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag


Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Öppet hus


Vill du besöka oss på Öppet hus? Du får chansen att prata med lärare och elever och bl.a. se vårt Makerspace! Nedan hittar du mer information och datum för kommande Öppet Hus. Välkommen!

Besök vår skola hemifrån

Vår skola ligger vackert belägen på Chalmers Campus Johanneberg med en fantastisk utsikt över stan. Vi satsar mycket på att hålla vår inomhusmiljö fräsch och inspirerande då vi vet hur viktigt det är för måendet och lärandet.

Vill du redan nu se hur vi har det? Ta en 3D-rundtur via knappen nedan eller titta på filmen med en förinspelad 3D-rundtur.

Film: Rundtur på skolan


TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn. Här kan du fördjupa dig inom SOFTWARE, ENGINEERING eller SCIENCE.
 Gabriel om teknikprogrammet

”Här kan lärare dyka ner i MakerSpace bara för att de är intresserade av vad vi gör och själva tycker det är så kul. Vi är ett team som ska bli bättre tillsammans.”

ES: Design & Media

ES: Design & Media är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.
 Jennifer om estetiska programmet

”Det jag saknar mest är lärarna, eleverna och stämningen på skolan. Jag hade så jäkla kul under min tid på gymnasiet!”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning med inriktning på dator- och kommunikationsteknik. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella arbetsmarknad som är IT. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE arbetar du i skarpa projekt där du utvecklas för att bli en riktigt vass nätverkstekniker.
 Elias om el- och energiprogrammet

”Gemenskapen som finns har jag inte stött på någon gång tidigare. Inom IT-programmet går alla elever genom ett Cisco-program för att få en certifiering som behövs sedan i arbetslivet.”

Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.


Vad gör man på ES: Design & Media?

Hör vår designlärare Lina och våra elever berätta om vad man jobbar med på designprogrammet och varför design är så viktigt.
 

 


Vanliga frågor

Var ligger NTI Johanneberg?
Vi ligger på Chalmers Johannebergs Campus, närmaste hållplats Chalmers, med fantastisk utsikt och mysiga lokaler.

Vad krävs för att komma in hos er?
Det är olika från år till år. De senaste åren har NTI Johanneberg varit en av de mest sökta skolorna i regionen. Om du klickar på Chatt & FAQ längst ner i hörnet på den här sidan så får du information om meritvärden på våra program de senaste två åren.

Hur ser ett schema ut?
Designprogrammet: Se exempel på schema
Teknikprogrammet: Se exempel på schema
IT-programmet: Se exempel på schema

Hur är er skola?
På skolan råder det en trygg och gemytlig stämning och många känner varandra över klassgränserna. På skolan har du möjlighet att delta i t ex programmeringsklubbar, matematikklubbar mm.

Var äter man?
Du äter på Foxes på Gibraltargatan, en mysig restaurang som vi använder som skolmatsal. I årskurs tre har du ett matkort och ett riktigt bra urval av restauranger där du kan äta.

Var har man idrott?
Idrott har du på Friskis/Svettis och på Fysiken, två moderna anläggningar som möjliggör stor variation på idrottslektionerna.

Har ni läromedel?
Ja, i kurserna har du tillång till läromedel och vi använder oss av både analoga och digitala läromedel. Vilket som väljs beror på ämne: i kemin har du en lärobok men har även möjlighet att använda dig av olika appar, filmer och 3D-program i ämnet.

Hur stor andel av era lärare är behöriga?
Av våra lärare är 95% behöriga. Våra lärare har dig i fokus och skapar lektioner som främjar djuplärande, problemlösning och trygghet.

Är alla era lektioner lärarledda?
Ja, alla våra lektioner leds av erfarna och grymma lärare.

Hur ser elevhälsan ut?
Vi har ett elevhälsoteam beståendes av specialpedagog som jobbar 75 %, kurator (80 %), skolsköterska (70 %) och studie- och yrkesvägledare (40 %). Vårt underbara elevhälsoteam stöttar våra elever och jobbar även förebyggande med aktuella teman som stress, relationer, mående och självbild