Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Johanneberg

Tyvärr kan vi i nuläget inte erbjuda fysiska öppna hus. Vi kommer dock att köra ett digitalt öppet hus live den 28 januari kl 17-20. Under kvällen kommer du kunna chatta med lärare, elever, EHT, gå på lektioner och lyssna på rektorns dragning. Mer information kommer!

Gör gärna en intresseanmälan här så får du en påminnelse när det är dags. Under tiden vill vi såklart försöka ge dig en så tydlig bild som möjligt av skolan och har därför samlat all tänkbar information här på sidan. Om det är något du undrar över går det förstås även bra att kontakta oss.

Livechatta med oss på tisdagar kl 15-17 samt fredagar kl 14-16. Ikonen finns här på hemsidan i nedre högra hörnet.

Om NTI Johanneberg

Om skolan
Vanliga frågor | Ta en tur i skolan! | Frågor och svar | Vårt gymnasieingenjörsprogram  | Studie- och yrkesvägledning online

Var ligger NTI Johanneberg?
Vi ligger på Chalmers Johannebergs Campus, närmaste hållplats Chalmers, med fantastisk utsikt och mysiga lokaler.

Vad krävs för att komma in hos er?
Det är olika från år till år. De senaste åren har NTI Johanneberg varit en av de mest sökta skolorna i regionen. Om du klickar på Chatt & FAQ längst ner i hörnet på den här sidan så får du information om meritvärden på våra program de senaste två åren.

Hur ser ett schema ut?
Designprogrammet: Se exempel på schema
Teknikprogrammet: Se exempel på schema
IT-programmet: Se exempel på schema

Hur är er skola?
På skolan råder det en trygg och gemytlig stämning och många känner varandra över klassgränserna. På skolan har du möjlighet att delta i t ex programmeringsklubbar, matematikklubbar mm.

Var äter man?
Du äter på Foxes på Gibraltargatan, en mysig restaurang som vi använder som skolmatsal. I årskurs tre har du ett matkort och ett riktigt bra urval av restauranger där du kan äta.

Var har man idrott?
Idrott har du på Friskis/Svettis och på Fysiken, två moderna anläggningar som möjliggör stor variation på idrottslektionerna.

Har ni läromedel?
Ja, i kurserna har du tillång till läromedel och vi använder oss av både analoga och digitala läromedel. Vilket som väljs beror på ämne: i kemin har du en lärobok men har även möjlighet att använda dig av olika appar, filmer och 3D-program i ämnet.

Hur stor andel av era lärare är behöriga?
Av våra lärare är 95% behöriga. Våra lärare har dig i fokus och skapar lektioner som främjar djuplärande, problemlösning och trygghet.

Är alla era lektioner lärarledda?
Ja, alla våra lektioner leds av erfarna och grymma lärare.

Hur ser elevhälsan ut?
Vi har ett elevhälsoteam beståendes av specialpedagog som jobbar 75 %, kurator (80 %), skolsköterska (70 %) och studie- och yrkesvägledare (40 %). Vårt underbara elevhälsoteam stöttar våra elever och jobbar även förebyggande med aktuella teman som stress, relationer, mående och självbild

Besök vår skola hemifrån

Vår skola ligger vackert belägen på Chalmers Campus Johanneberg med en fantastisk utsikt över stan. Vi satsar mycket på att hålla vår inomhusmiljö fräsch och inspirerande då vi vet hur viktigt det är för måendet och lärandet.

Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess kan du ta dig en 3d-rundtur via knappen nedan eller genom att se filmen med en förinspelad 3d-rundtur.

Film: Rundtur på skolan

Matematik och digitalisering

Vår mattelärare Samuel berättar om hur matematik och digitalisering hänger ihop och hur vi jobbar med detta.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn. Här kan du fördjupa dig inom SOFTWARE, ENGINEERING eller SCIENCE.

Gabriel om NTI Teknik

”Här kan lärare dyka ner i MakerSpace bara för att de är intresserade av vad vi gör och själva tycker det är så kul. Vi är ett team som ska bli bättre tillsammans.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Vår designlärare Lina berättade om designprogrammet på digitalt live öppet hus.

Jennifer om NTI Design

”Det jag saknar mest är lärarna, eleverna och stämningen på skolan. Jag hade så jäkla kul under min tid på gymnasiet!”

IT-programmet

El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning med inriktning på dator- och kommunikationsteknik. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella arbetsmarknad som är IT. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE arbetar du i skarpa projekt där du utvecklas för att bli en riktigt vass nätverkstekniker.

Elias om NTI IT

”Gemenskapen som finns har jag inte stött på någon gång tidigare. Inom IT-programmet går alla elever genom ett Cisco-program för att få en certifiering som behövs sedan i arbetslivet.”

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.