Som en del av AcadeMedia följer vi Folkhälsomyndighetens och AcadeMedias riktlinjer gällande Covid-19. För mer information, klicka på knappen bredvid.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Johanneberg

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Innehåll:
Om skolan | Ta en tur i skolan! | Matematik och digitalisering | TeknikprogrammetDesignprogrammet | IT-programmet | GymnasieingenjörsprogrammetStudie- och yrkesvägledning online

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Matematik och digitalsering

Vår mattelärare Samuel berättar om hur matematik och digitalisering hänger ihop och hur vi jobbar med detta.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn. Här kan du fördjupa dig inom SOFTWARE, ENGINEERING eller SIENCE.

Gabriel om NTI Teknik

Här kan lärare dyka ner i MakerSpace bara för att de är intresserade av vad vi gör och själva tycker det är så kul. Vi är ett team som ska bli bättre tillsammans.

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Jennifer om NTI Design

Det jag saknar mest är lärarna, eleverna och stämningen på skolan. Jag hade så jäkla kul under min tid på gymnasiet!

IT-programmet

El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning med inriktning på dator- och kommunikationsteknik. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella arbetsmarknad som är IT. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE arbetar du i skarpa projekt där du utvecklas för att bli en riktigt vass nätverkstekniker.

Elias om NTI IT

Gemenskapen som finns har jag inte stött på någon gång tidigare. Inom IT-programmet går alla elever genom ett Cisco-program för att få en certifiering som behövs sedan i arbetslivet.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.