Elevklubbar på NTI Johanneberg

En stor del av att plugga på NTI Johanneberg är vår gemenskap och goda atmosfär i skolan, som bland annat syns i hur våra elever engagerar sig för varandra och skapar klubbar för sina intressen. Här nedan presenteras de aktiva klubbar som finns nu och hur du får veta mer om dem.

Makerspace-klubben

Här umgås vi som älskar att programmera, designa, konstruera och skapa med hjälp av 3D-skrivare, laserskärare, vinylskärare, tryckpress och andra verktyg. Vill du lära dig mer om 3D-printing och t.ex. kanske bygga en grej, är detta klubben för dig! Vi skapar, umgås och underhåller skolans Makerspace och har en liten budget för inköp och andra saker vi vill hitta på. Välkommen hit!

Kontaktperson: Tim Casserby (2A), tim.casserby@elev.ga.ntig.se eller på discord Tim#1084.

Var & när: Inga bestämda tider. Makerspace är alltid öppet och du hittar oss där i princip alla lediga tider innan och efter lektioner. Vill du använda maskinerna krävs en säkerhetsgenomgång av någon i klubben, så kontakta oss i så fall.

Programmeringsklubben

Som man hör på namnet är vi klubben dit man kommer om man är intresserad av programmering. Till oss kommer det både elever som programmerat i tusentals timmar, och elever som aldrig programmerat förut men är intresserade av att lära sig. Vanligtvis hänger man och fikar, men i början av terminen och vid programmeringsolympiaden håller vi lite relevanta lektioner för den som vill lära sig något nytt.

Kontaktperson: Olle Lapidus (3C), olle.lapidus@elev.ga.ntig.se eller vår Discord-server: https://discord.gg/G9eXjT37qe.

Var & när: Sal 316, måndagar kl. 15:00 – 17:00

Bokklubben

I bokklubben delar vi ut nya böcker varje månad att diskutera. Månadens bok är något som vi gemensamt röstar om i klubben vilket innebär att det kan vara allt från klassiker till fantasy. Mötena är öppna för alla även de som inte har läst boken, så om du bara är sugen på att lyssna eller diskutera med andra boknördar är du välkommen. Fika serveras varje möte!

Kontaktperson: Tua Stenberg, tua.stenberg@elev.ga.ntig.se

Var & när: Sal 426, torsdagar jämna veckor kl. 15:30 – 16:30

IT-klöbben

Är du intresserad av att skruva datorer, snacka bästa grafikkortet eller bara vill ha hjälp med alla kurser i datorteknik? Då är IT-klöbben för dig! Vi spelar även lite Minecraft och har egen server och fikar tillsammans. Vi ses!

Kontaktperson: Leo Klasson (2E), leo.klasson@ga.ntig.se

Var & när: Sal 215, tisdagar kl. 15:00