Tack vare skolans goda känsla och med siktet inställt på IT var NTI Johanneberg det självklara valet för Elias när han skulle välja gymnasium. Det är han väldigt glad för idag då han redan i slutet av årskurs 2 har säkrat ett jobb efter studenten som supporttekniker på en IT-avdelning.

Vad fick dig att välja NTI Johanneberg?

En lite lurig fråga, det var så mycket som klaffade. Jag var redan från början inställd på att jag ville läsa ett IT-program. Och när jag började kolla runt på skolor stack NTI Johanneberg ut i mängden då de hade lite högre intagningspoäng än de andra, så spontant kändes det bra redan där. Här kunde man också bara välja IT, hela skolan är inriktad på IT och då bör de ju kunna sin grej. Jag gick till ett öppet hus och kände med en gång att skolan hade en härlig atmosfär och kändes trygg. Lokalerna var superfina och fräscha. Sedan fick jag möjlighet att följa med under en dag på skolan och blev imponerad över hur bra lärarna var. Jag kände redan då att det skulle inte spela någon roll hur klassen var för med dessa lärare skulle jag kunna lära mig massor. När jag väl kom hit till NTI Johanneberg var känslan att detta är mer än en skola. Gemenskapen som finns har jag inte stött på någon gång tidigare. Inom IT-programmet går alla elever genom ett Cisco-program för att få en certifiering som behövs sedan i arbetslivet. Här känns detta väldigt seriöst, lärarna är själva certifierade och jobbar för att alla ska få detta med sig. Detta tillsammans med den sköna balansen med praktiskt och teoretiskt arbete gör det väldigt roligt att komma hit. Det var länge sedan jag hade måndagsångest!

Har NTI Johanneberg levt upp till dina förväntningar?

JA! Intrycket jag fick innan ja började om att det var mycket praktiskt arbete stämmer verkligen. Det som är extra roligt är att man märker på lärarna att de har jobbat med områdena på riktigt. Det inger en respekt för yrkeslärarna på skolan att de vet vad de gör och kan sin sak. Lokalerna är verkligen fina och jag trivs väldigt bra i klassen, vilket var mest det jag var tveksam till. Jag trivs med alla på skolan, här finns inte den klassiska konkurrensen mellan eleverna, utan det är god stämning mellan alla.

Vad kommer du sakna mest från din tid på NTI Johanneberg?

Jag jobbade en del i sommar och längtade verkligen tillbaka till skolan under lovet och ville nästan tillbaka tidigare. Det som jag främst kommer sakna är den goda strukturen att blanda praktiskt och teoretisk. Sedan så klart alla människor, allt från lärare och vaktmästare till klassen.

Hur tänker du dig livet efter NTI Johanneberg? (Varför har du valt det?)

Ja du, vi har under åren pratat mycket om yrkeslivet efter skolan så där känner jag mig väl förberedd. Jag har till och med fått jobb inom IT genom skolan. Det var redan efter min första APL som jag fick det fixat. APL:en har verkligen hjälpt mig på det sättet att redan i slutet av årskurs 2 känna mig trygg i framtiden. Innan vi gav oss ut på APL första gången i årskurs 2 var jag inne på att jag ville bygga datorer men min lärare vägledde mig till att välja inriktningen IT support då han ansåg att min kompetens skulle passa bättre där och han hade verkligen rätt.