Gabriel är killen du hittar i MakerSpace, alltid! Han har ett driv att lära andra och engagerar sig stort i skolan i programmerings klubben, MakerSpace klubben och Marknadsrådet. Med siktet inställt på teknisk fysik är målet att bli forskare.

Vad fick dig att välja NTI Johanneberg?

När jag skulle söka till gymnasiet var jag extremt skoltrött och var egentligen inte alls pepp på att börja någonstans. Men så gick jag på lite olika skuggningar och när jag kom till NTI Johanneberg fastnade jag så för stämningen på skolan. Under skuggningen fick jag vara med ordföranden för MakerSpace klubben och jag visste redan då att här ska jag gå med. Dessutom så var teknikprogrammet som jag valde att gå ett brett program och jag tycker att med den inriktningen som skolan valt att ha på programmet gör att den blir bredare än andra teknikprogram jag var inne på att söka. Men som sagt den stora delen för mig var stämningen. Det finns en teamkänsla på skolan som sträcker sig inte bara mellan elever utan också mellan lärare och elever, alla vill åt samma håll. Jag var också fascinerad över vad man har tillgång att göra och få testa på på skolan, det är kul med så mycket praktiskt.

Har NTI Johanneberg levt upp till dina förväntningar?

Definitivt och väldigt mycket mer! Utan överdrift det bästa valet jag gjort i mitt liv. Gick från att vara skoltrött till att blir jätteengaread och helt plötsligt var det roligt att gå till skolan igen.

Vad kommer du sakna mest från din tid på NTI Johanneberg?

Jag är rädd att jag sen på universitetet inte kommer ha samma gemenskap. Här kan lärare dyka ner i MakerSpace bara för att de är intresserade av vad vi gör och själva tycker det är så kul. Här hjälps vi åt. Lärarna hjälper oss och vi hjälper dem. Vi är ett team som ska bli bättre tillsammans. Det finns så mycket med den här skolan som jag kommer sakna! Alla roliga event som skolan och elevkåren fixar, allt som sticker ut lite, Skol-lan, skidresan och inte minst mina klasskompisar.

Hur tänker du dig livet efter NTI Johanneberg?

Teknisk fysik är målet just. Många dörrar öppna efteråt och är ett bra steg till forskning vilket jag vill göra sen. Jag har ju ett år kvar men jag känner mig redo inte bara tack vare lektioner och material utan också att jag fått möjligheten att se hur det ser ut framåt genom studiebesök och att jag fått göra det praktiskt.