Jennifer har ett enormt intresse för fotografering och detta syntes inte bara under tiden som hon gick på skolan utan hon har idag ett eget företag.

Hur ser livet ut efter NTI Johanneberg?

Redan när jag var 18 år startade jag mitt egna företag för att kunna fotografera bröllop. Förfrågningarna hade redan börjat rulla in. Efter gymnasiet sökte jag jobb på en reklambyrå, jag var kanske inte den som var bäst i alla ämnen men jag hade ett brinnande intresse för design och med IT-Design programmet i ryggen hade jag en bra bas att stå på. Jag jobbade där i 2 år och fick lära mig så mycket på plats, att kastas in i skarpa projekt gör verkligen att man lär sig massor. Men intresset för fotointresset brann fortfarande. I januari fick jag möjligheten att vara med i ett Erasmus+-projekt för kreativa företagare vilket ledde till att jag hamnade i Tyskland i 4 månader. I Tyskland samarbetade jag med en bröllopsbutik som jobbar mycket med sociala medier, resan blev som min studieperiod. Nu jobbar jag heltid med mitt egna företag, det är så härligt att ha ett jobb som tillåter mig att kunna åka runt och se alla fina platser i Sverige.

Vad minns du bäst från NTI Johanneberg?

Lärarna, eleverna och stämningen som är på skolan. Det är också det man saknar mest. Jag hade så jäkla kul under min tid på gymnasiet! Det kändes alltid seriöst och samtidigt mitt i allt kan kunde man ha en nörddag (årligt event på skolan). För min del var en viktig del att skolan var flexibel. Det individualiserade arbetet på skolan gör att man får vara med och påverka skolan på det sätt så man kan prestera till sin fulla kapacitet.

Hur tyckte du att NTI Johanneberg förberedde dig för vidare studier/jobb?

När man tar studenten tror jag inte någon känner sig förberedd för något. Jag trodde jag skulle behöva plugga mer för att kunna få ett jobb. Men där jag hamnade, på en lärlings position, kände jag mig trygg med den breda basen jag fått från skolan. Jag engagerade mig mycket i övrigt i skolan, fotograferade vid tillställningar och var medlem i Marknadsrådet, detta gjorde inte bara tiden i gymnasiet roligare utan jag fick lära mig att ta ansvar och fick ett kontaktnät. Jag har än idag kontakt med några av lärarna och många av de eleverna som jag gick tillsammans med. Jag hade också möjligheten att på skolan få vara projektledare för skolans största event (NTI Awards) vilket dels är något jag brinner för men som också var så sjukt kul och kunskapsgivande.

Varför ska man välja NTI Johanneberg?

Det ger dig en bra grund, när man är 16 år är det många som inte vet vad man ska göra sen. På skolan får man en bred kunskap som kan hjälpa dig att välja sen. Jag tyckte det var skönt att ha kreativa ämnen mellan de mer teoretiska ämnena, detta gjorde allt det andra mycket roligare. Kan starkt rekommendera skolan och inriktningen om man gillar design ämnen!