NTI Johannebergs årliga gala, NTI Awards, kommer att ske den 12 maj och kommer även i år att hållas digitalt. NTI Awards syfte är att visa hur otroligt kunniga, kreativa och konstnärliga våra elever är samt att skapa tillfällen att fira, ära och belöna våra elever.

Förra årets vinnare i kategorin fotografisk bild är ett exempel på detta. Motiveringen löd: En bild som på ett avväpnat sätt fångar personens inre. Bildens kraft ligger i att ljuset och den estetiska balansen låter betraktaren uppslukas och fundera. Den sista varma kvällssolen sveper över bilden och påminner oss om att även de svåraste tiderna går mot ett slut. Efter mörket kommer ljuset, efter beast kommer beuty. Bilden är skapad av Gabriella Vacante som tog studenten 2020. Bildens titel är Beauty and the beast.

Ytterligare ett exempel på vinnande bidrag, kategori Digital bildkomposition, är eleven Cajsa Sandfrosts bild Women’s rights, som vann med motiveringen ”…en stark bild, ett budskap som skapar en medvetenhet hos åskådaren och med ett detaljarbete och konstnärskap utöver det vanliga.”

Women's rights

Tack vare stipendiefonder och sponsorer så kunde vi dela ut 2000 kr samt varsin Chromebook till vinnarna  i ovanstående kategorier.

Eleverna kan tävla i följande kategorier:

Novellkategorin
Fotografisk bild
Programmering
Musikkomposition
Rörlig bild
Grafisk design
UX/Gränssnittsdesign
Makerprojekt
Digital bildkomposition

Följ NTI Johanneberg på Facebook och Instagram för att se galan samt ta del av vinnarbidragen  i 2021 års NTI Awards.