Vanliga frågor om NTI Johanneberg

Var ligger skolan?

Vi finns på Origovägen 4, på Chalmers Campus, Johanneberg. Kliv av vid Chalmers hållplats och håll utkik efter en blå flagga på byggnaden ovanför tunneln som spårvagnen kör igenom.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Vad får jag för dator?

För teknikprogrammet och IT-programmet är det en PC och för designprogrammet är det en Mac.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 450 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser/klass på våra teoretiska program och 26 platser/klass på de yrkesförberedande programmen.

Har skolan en matsal?

Årkurs 1 och 2 äter lunch på restaurang Foxes vid Gibraltargatan. I årskurs 3 får du matkort som gäller på en mängd restauranger runt om i Göteborg.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Matkortet för eleverna i årskurs 3 är laddat med 60kr.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Eleverna i åk 3 får ett matkort och kan då välja att äta på varierande restauranger i närheten av skolan, däribland Seaside, Canyon, Einstein, Baugetterian samt Coop Avenyn m.fl.

Vilka språk erbjuder skolan?

På skolan finns lärare i tyska, franska och spanska. Övriga språk kan läsas på Gemensamma Gymnasiet på Hvitfeldtska som ligger nära.

Vi hjälper till att ordna hemspråksundervisning där den erbjuds, dock inte i skolans egna lokaler. Om elever läser svenska som andraspråk görs detta i en enskild grupp med särskilt stöd.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Ja, vi har intensivhelger genom företaget Upgrades inför nationella prov i matematik. Vi har även matte, programmering, språk och IT-stuga som alla elever har möjlighet att gå på.

Får jag busskort av skolan?

Ja, det får du av kommunen. Om det är något problem med korten kan du prata med vår administration.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Johanneberg?

Hos oss hittar du det senaste inom teknik och pedagogik, våra engagerade och behöriga lärare ser till att du får en bra start på din IT-karriär eller dina vidare studier.

För oss är det viktigt att vi har roligt tillsammans medans vi lär, därför har vi många sociala aktiviteter över klassgränserna. Bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat.

Är NTI Johanneberg en friskola?

NTI Johanneberg är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.