Om NTI Gymnasiet Johanneberg

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat Makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg (tidigare IT-Gymnasiet) till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik och pedagogisk utveckling! Vi har fullt fokus på stark och bred behörighet till högskolan, i kombination med att ge eleverna möjlighet att få ägna sig åt sitt stora intresse – IT. Ett välutbyggt elevhälsoarbete tillsammans med en systematisk utvärdering av undervisningen gör att du som elev hos oss får möjligheten att vara dig själv samtidigt som du når din fulla potential. Detta har gett oss höga siffror i elevenkäter, goda studieresultat samt erkännanden på internationella lärarkonferenser. Vi är stolta över att kunna erbjuda kvalitativ undervisning för framtiden inom tech, design och IT. Hos oss läser alla elever programmering oavsett vilket program de går på. Våra lärare har under flera år utvecklat undervisningen i programmering med fokus på parprogrammering, problemlösning och koncept. Programmering är framtidens språk som vi vet att alla kan lära sig. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Vi startade 2000 och jobbar ständigt för att ligga i framkant när det gäller utveckling, teknik och pedagogik.

- Erik Isakson, rektor

Hitta till NTI Gymnasiet Johanneberg
Vi finns på Origovägen 4, på Chalmers Campus, Johanneberg. Kliv av vid Chalmers hållplats och håll utkik efter NTI:s flagga på byggnaden ovanför tunneln som spårvagnen kör igenom. Gå genom Chalmersområdet och håll vänster in på Origovägen. När du kommer upp för backen hittar du vår skola där!

Dator
Elever på teknikprogrammet och IT-programmet får låna en PC och du som går designprogrammet får låna en Mac.

Skollunch
Årkurs 1 och 2 äter lunch på restaurang Foxes vid Gibraltargatan. I årskurs 3 får du matkort som gäller på en mängd restauranger runt om i Göteborg.

Antal elever
Det går ca 450 elever på skolan och upp till 33 elever i varje klass.

Idrott
Vi har idrott på olika ställen beroende på vad idrottslektionerna handlar om. Spelar vi fotboll är vi på Fysikens fotbollsplaner uppe på Guldheden, är det kampsportsvecka är vi på en kampsportsförening och så vidare. Vi håller också till på Friskis & Svettis Johanneberg där vi hyr en hall och är i gymmet. Vi har även fotbollstorsdagar där elever och lärare kan spela fotboll tillsammans.

Språkundervisning
På skolan finns lärare i tyska, franska och spanska. Övriga språk kan läsas på Gemensamma Gymnasiet på Hvitfeldtska som ligger nära. Vi hjälper till att ordna hemspråksundervisning där den erbjuds, dock inte i skolans egna lokaler. Om elever läser svenska som andraspråk görs detta i en enskild grupp med särskilt stöd.

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

RISE - Research Institutes of Sweden

NTI Gymnasiet ingår i ett partnerskap med RISE, ett svenskt och statligt forskningsinstitut. Det behövs utbildningar som förbereder elever på en snabbrörlig arbetsmarknad som vi inte vet så mycket om, därför är vårt partnerskap med RISE oerhört viktigt för utbildning mot den digitala marknaden. Vi kan ge våra elever rätt förutsättningar för att de i framtiden ska kunna aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare som bygger framtidens samhälle.

”Vi vill bidra till att utveckla och stärka skolan och undervisningen, och som innovationspartner bidrar vi med tillämpad forskning. Målet är att skapa en bättre och mer utvecklad verksamhet, samt möjlighet för skolhuvudmän att använda innovationsprocesser mer effektivt i den egna verksamheten.” – Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på RISE.

Läs gärna mer om RISE här eller i vårt pressmeddelande.