Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL

Ta en tur i skolan! | Teknikprogrammet | IT-programmet | Designprogrammet | Musikprogrammet | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus

Via knappen nedan kan du se datum för kommande Öppet Hus. I nuläget vet vi inte hur de kommer genomföras, men vi uppdaterar sidan löpande - så håll utkik!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss.

Du kan också se vår inspelade 3D-tur här.

Den inspelade filmen är från 2020 och 3D-turen är från 2019.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

Vill du bli IT-tekniker, slå rekord i bandbredd, konfigurerar både virtuella och fysiska maskiner och samtidigt få certifieringar från Cisco och Microsoft? Då ska du plugga IT-programmet (el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik) hos oss! IT-branschen växer och efter vår utbildning kan du direkt få jobb eller plugga vidare.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

Musikprogrammet

Söker du en bred högskoleförberedande utbildning inom musikproduktion? På Estetiska programmet med inriktning musik studerar du alltifrån gehörs- och musiklära till ensemblespel och musik- och medieproduktion. Vi ger dig möjlighet till en framtida karriär som ljudtekniker, musikproducent, bildproducent, filmskapare eller redigerare.

Vanliga frågor om NTI Karlstad

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.