NTI Karlstad satsar på Frontend.

NTI Karlstad satsar som enda gymnasieskola i Värmland på Frontend. Det är en medveten satsning på något som företagen hett eftertraktar runt om i hela världen. Möjligheterna efter gymnasiestudierna är många där bara fantasin sätter gränserna.

Från och med höstterminen 2019 kommer NTI Karlstad starta upp en helt ny utbildning med inriktning på Frontend inom Estetprogrammet. Denna satsning görs över hela Sverige men NTI Karlstad blir ensamma i Värmland att kunna erbjuda det på gymnasienivå. Ansvarig för de specifika kurserna blir Andreas Wahlstedt, behörig lärare i idrott och mediakurser. Andreas jobbar just nu bara 60% då han vid sidan av jobbet läser in en distansutbildning på Blekinge Tekniska Högskola mot webbprogrammering.

-När jag sökte jobbet hade jag ingen aning om att de skulle satsa på webben, säger Andreas. Jag sökte i tron att jag skulle undervisa i mediaämnen vilket jag är behörig i, men efter ett par månader visade det sig att i och med satsningen man gör inom NTI så är ett av fokusområde just Frontend. Just det som jag pluggar, fortsätter han.

Andreas har tidigare drivit flera olika typer av webbsidor både inom hälsokost och import av Italiensk kaffe varför det inte är något nytt område han kommer undervisa i.

-Jag har alltid jobbat med olika projekt på nätet. Har drivit många sidor av olika slag, så kombinerat med den utbildning jag går är jag övertygad om att eleverna kommer få en verklighetsnära utbildning som de har direkt nytta av efter studierna, avslutar han.

NTI Gymnasiet Karlstad är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning. Men vi är mer än bara ett gymnasieval – vår undervisning är framtiden! Vi erbjuder utbildningar inom El- och energiprogrammet(Fördjupning: INFRASTRUCTURE, Estetprogrammet(Fördjupning: FRONTEND), Teknikprogrammet(Fördjupning: SOFTWARE)

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 27 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring.