VIP-kväll med föreläsare

Onsdag den 17 april anordnar NTI Gymnasiet i Karlstad årets händelse i form av en VIP kväll där elever från högstadiet och gymnasiet är varmt välkomna att delta. Vi har samlat flera ledande deltagare inom områdena TECH, SCIENCE och IT för att dela med sig inom sina specifika områden. Föreläsarna kommer hålla i två pass så deltagarna har under kvällen möjlighet att välja vad du vill delta på utifrån dina intresseområden. Vi har försökt att täcka in allt från spelutveckling, design till robotteknik. Varje pass är 45 min långt och det finns möjlighet till fika i pausen.

18.00 Start pass 1

19.00 Start pass 2

Är du intresserad av att närvara? Skicka då ett mejl till karlstad@ntig.se för att bli uppskriven på gästlistan. Begränsat antal platser.

Lista med föreläsare

Uppdateras löpande UPPDATERAD 190411

Ingenjör och forskare med en riktig knock out

Anders Nord, VOLVO

Nord började studera på Chalmers HT2001 för att ha någonting att göra medan han väntade på att bli inkallad som värnpliktig men blev istället kvar på Chalmers till 2017, då han började arbeta på Volvo. Däremellan hann han med att studera utomlands, ta civilingenjörs- och doktorsexamen och jobba som forskare och lärare i drygt fem år. På Volvo jobbar han med utmattningsprovning i skakriggar. Anders var också på den mottagande sidan av årets knock i thaiboxnings-SM 2017. Han kommer att prata om sina erfarenheter från högskolan och arbetslivet i fordonsindustrin i Göteborg.

Grafisk Design, Reklam, och livet efter studenten

Ester Wikström, pluggar Advertising and Brand Design på Ravensbourne University.

Steget från gymnasiet ut till arbetslivet är skrämmande. Vad finns på andra sidan studenten, kommer jag ens duga som kreatör och helt ärligt, vad GÖR ens en designer? Jag kan inte garantera dig att du får dina konkreta svar, men du kommer få höra om människor som haft exakt det frågorna och nu tagit över designindustrin, och världen. Ester har pluggat på Berghs, tävlat i Yrkes-EM och yrkes-VM. Hon har pluggat design på NTIG Johanneberg.

Robotar som hjälpmedel

Jorge Solis, KAU

Under denna föreläsning, kommer Jorge att presentera olika exempel av forskningen med robotar inom åldringsvården och intelligenta system inom energiområdet där våra högskolingenjörsstudenter är involverad. Under den kort interaktiv demonstration, kommer elever att experimentera med olika robotar och intelligenta system som utvecklas på Karlstad Universitet.

Hur skulle du känna dig om du var en älva?

Våga – Karlstad kommun

Filmisk virtuell verklighet ger dig möjligheten att se världen från ett nytt perspektiv medan du är omgiven av det i 360 grader. Under VIP kvällen kommer du att ha möjligheten att se en kort VR-film som skapades av Barbara Kubitzek. Du kan passa på att fråga vilka utmaningar finns det när man skapar VR film samt höra lite mer om vårt nyaste 360-projekt.