Den 23 april kl. 18:00 kör vi vår återkommande VIP-kväll digitalt. Varje föreläsare genomför två pass så du hinner delta på två under kvällen. Första föreläsningen startar kl. 18:00 och nästa startar kl 19:00 med en kort paus mellan. LÄNKAR finns publicerade under respektive föreläsare.

 

Info om föreläsningarna

Uppdateras löpande, senast 200421

Virtuell projektledare Albin Tyllgren, FBK 

Https://meet.google.com/vgv-kymi-zui

Sedan den 13:e januari har den unika ligan, som spelas 6×6 inom eSHL, pågått via plattformarna twitch.nu och sportbladet.se. Ligan består av 12 lag från Svenska Hockeyligan där Färjestad BK är en av favoriterna. Under kvällens pass föreläser Färjestads projektledare Albin Tyllgren om varför man som idrottsklubb väljer att ta steget in i den virtuella världen, symbiosen till idrotten och vikten av att kombinera fysisk och digital idrott. Under passet visas även exempel och urklipp från matcher under säsongen. Varm välkomna!

Få hjärnan att dansa Andreas Sjärnhem, Creative Director, Sticky Beat

https://stickybeat.whereby.com/meetup (begränsat antal platser)

Vad är kreativitet? Och vad är innovation? Och kanske viktigast av allt…hur skapar man spelupplevelser som hämtar sin kraft ur den mänskliga hjärnan?

I sin föreläsning på ämnet ger Andreas Stjärnhem från innovationsbyrån Sticky Beat sin bild av vad kreativitet och innovation är samt hur man med några handfasta tricks kan få sin hjärna att verkligen öppna upp dörrarna.

The Great Journey Rosanna Johansson (TGJ), Sara Abbasi (TGJ), Staffan Olsson (Spelutvecklare) & Björn Toreld (UF och Spelutvecklare) 

https://www.youtube.com/watch?v=XwdRN11Pkd4&feature=youtu.be

Värmlands Game Dev Community The Great Journey pratar om vilka roller som krävs för att skapa spel. Hur fungerar spelindustrin och vad krävs för att få jobba med spel? Vi kommer också prata om att den Värmländska dataspelsbranschen är på framväxt. T.ex  finns det möjlighet för gymnasieelever att starta och driva en spelstudio inom UF Make a Game.

Ingenjör och forskare med en riktig knock out Anders Nord, VOLVO

https://meet.google.com/wjb-qebg-ryb

Nord började studera på Chalmers HT2001 för att ha någonting att göra medan han väntade på att bli inkallad som värnpliktig men blev istället kvar på Chalmers till 2017, då han började arbeta på Volvo. Däremellan hann han med att studera utomlands, ta civilingenjörs- och doktorsexamen och jobba som forskare och lärare i drygt fem år. På Volvo jobbar han med utmattningsprovning i skakriggar. Anders var också på den mottagande sidan av årets knock i thaiboxnings-SM 2017. Han kommer att prata om sina erfarenheter från högskolan och arbetslivet i fordonsindustrin i Göteborg.

Hur är det att gå på NTI? Andreas ANKA Karlsson Eng/SYV/E-sport 

https://meet.google.com/aai-okcz-ezq

Vår eminente lärare och SYV Andreas ANKA Karlsson kommer även finnas online med två pass för att svara på frågor kring att studera på NTI Karlstad. Under passen med ANKA så finns det möjlighet att ställa frågor om skolan och de program och inriktningar vi har att erbjuda. Alla frågor är välkomna.