Vanliga frågor om NTI Karlstad

Var ligger skolan?

Vi finns på Orrholmsgatan 4, på Orrholmen.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Vad får jag för dator?

I år har våra elever fått låna 2021 HP ProBook 440 G8 16gb 256SSD MX450. Datormodell kan ändras från år till år.

Hur ser schemat ut?

Det kan se olika ut beroende på vilka kurser du läser. Men vanligt är att man börjar runt 08.30 och slutar runt 16. Sedan kan man ibland börja och sluta tidigare eller börja och sluta lite senare.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 210 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Var har jag idrott?

Idrotten äger rum på STC. De teoretiska momenten hålls på skolan, ibland kan vi även vara ute eller på andra idrottslokaler i Karlstad.

Har skolan en matsal?

Vi har en egen matsal på bottenvåningen och använder appen Mitt Käk.

Vilka språk erbjuder skolan?

Skolan erbjuder inte moderna språk eftersom dessa inte ingår i någon av programmens poängplan, däremot kan man läsa engelska och programmeringsspråken Phyton, C++ och JAVA.

Får jag busskort av skolan?

Busskort får du av din hemkommun.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi har coachtid varje fredag, för att alla elever ska få stöttning till att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Har skolan ett bibliotek?

Ja, vi har ett nytt bibliotek i skolans entré.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Karlstad?

NTI Gymnasiet Karlstad har ett pedagogiskt arbetssätt som matchar de krav och förväntningar på kompetens och förmågor som högskola, universitet och näringsliv ställer.

Skolan är liten och har bra sammanhållning, här känner alla varann och det anordnas ofta roliga aktiviteter, som till exempel LAN.

Är NTI Karlstad en friskola?

NTI Karlstad är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.