Läs om vår hantering av Covid-19.

DIGITALT ÖPPET HUS PÅ NTI GYMNASIET Kristianstad

Missade du vårt digitala öppet hus den 26 november? Ingen fara, du kan se hela streamen på Facebook!

Videoklippet

Oss på Facebook
Oss på Instagram

Du kan också chatta med oss direkt – klicka på den svarta chattikonen. Vi bemannar chatten under våra Digitala Öppna Hus.

Innehåll:
Information om oss | Eleverna berättar om skolan |  TeknikprogrammetIT-programmet | Makerspace | Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Besök oss virtuellt

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i skolan. Tryck på knappen nedan för mer information!

Vad gör man egentligen på NTI Gymnasiet Kristianstad?

… Det berättar våra elever i den här videon!

Teknikprogrammet

Vi vet att programmering är nyckeln till den digitala framtiden. Alla blir inte programmerare, men att ha testat programmering för att få förståelse för program är bra för alla.

Jim läser NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

Vill du bli IT-tekniker, slå rekord i bandbredd, konfigurerar både virtuella och fysiska maskiner och samtidigt få certifieringar från Cisco och Microsoft? Då ska du plugga IT-programmet (el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik) hos oss! IT-branschen växer och efter vår utbildning kan du direkt få jobb eller plugga vidare.

Skolans makerspace

Makerspace är en modern slöjdsal inom teknik. Här sysslar vi med programmering, 3D-printing, konstruktion och bygger bland annat egna robotar!

Vanliga frågor om NTI Kristianstad

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.