Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetEl- och energiprogrammet | Eleverna berättar om skolan | Om programmering på skolan | Makerspace | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? På knappen nedan hittar du information och aktuella datum. Hoppas vi ses!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss.

TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom IT-sektorn.

Jim läser teknikprogrammet

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

EE: IT & Nätverk

Vill du bli IT-tekniker, slå rekord i bandbredd, konfigurerar både virtuella och fysiska maskiner och samtidigt få certifieringar från Cisco och Microsoft? Då ska du plugga el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik hos oss! IT-branschen växer och efter vår utbildning kan du direkt få jobb eller plugga vidare.

Ebba om EE: IT & Nätverk

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Vad gör man egentligen på NTI Gymnasiet Kristianstad?

Hör våra elever berätta det i den här videon!

Programmering på NTI Gymnasiet Kristianstad

Vi vet att programmering är nyckeln till den digitala framtiden. Alla blir inte programmerare, men att ha testat programmering för att få förståelse för program är bra för alla.

Skolans makerspace

Makerspace är en modern slöjdsal inom teknik. Här sysslar vi med programmering, 3D-printing, konstruktion och bygger bland annat egna robotar!

Vanliga frågor om NTI Kristianstad

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.