Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan | Tidigare livesändningar |  TeknikprogrammetIT-programmet | Eleverna berättar om skolan | Makerspace | Vanliga frågorSnacka med SYV

Digitalt öppet hus 6 maj kl. 17-19

Mer information kommer när det närmar sig, håll utkik!
Gör en intresseanmälan för att få en påminnelse om när det är dags.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Prova-på-dag

För tillfället har vi tyvärr pausat våra prova-på-dagar. Läs mer och anmäl ditt intresse via knappen nedan för att få information om när vi kan ta emot dig igen!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss.

Tidigare livesändningar

Under vintern har vi sänt live eftersom vi inte kunnat bjuda in till fysiska öppna hus. Via knappen nedan kan du se vår senaste livesändning i efterhand!

Livesändning 4 februari

På vår Facebook-sida kan du se fler livesändningar.

Teknikprogrammet

Vi vet att programmering är nyckeln till den digitala framtiden. Alla blir inte programmerare, men att ha testat programmering för att få förståelse för program är bra för alla.

Jim läser NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

Vill du bli IT-tekniker, slå rekord i bandbredd, konfigurerar både virtuella och fysiska maskiner och samtidigt få certifieringar från Cisco och Microsoft? Då ska du plugga IT-programmet (el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik) hos oss! IT-branschen växer och efter vår utbildning kan du direkt få jobb eller plugga vidare.

EBBA OM NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Vad gör man egentligen på NTI Gymnasiet Kristianstad?

Hör våra elever berätta det i den här videon!

Skolans makerspace

Makerspace är en modern slöjdsal inom teknik. Här sysslar vi med programmering, 3D-printing, konstruktion och bygger bland annat egna robotar!

Vanliga frågor om NTI Kristianstad

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.