Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan | Teknikprogrammet | IT-programmet | Naturvetenskapsprogrammet | Eleverna om skolan | Entreprenörskap och företagande | Teknik College | Vanliga frågor | Snacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Öppet hus

Vill du besöka oss på Öppet hus? Du får chansen att prata med lärare och elever och bl.a. se vårt Makerspace! Nedan hittar du mer information och datum för kommande Öppet Hus. Välkommen!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om Teknikprogrammet

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om IT-programmet

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Naturvetenskapsprogrammet

Hos oss får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.

Våra elever berättar

Titta på filmen för att höra varför några av våra elever valde NTI Gymnasiet Kronhus

Entreprenörskap och företagande

Hos oss är det extra fokus på entreprenörskap och företagande inom alla program. Våra lärare är flerfaldiga vinnare inom entreprenörskap och Ungt Företagande. Se filmen för att få veta mer!
nbsp;

Certifiering inom Teknik College

Vi samarbetar med Teknik College som är en kvalitetsstämpel på våra program inom teknik och IT. För att få veta mer om vad det innebär – titta på filmen!

Vanliga frågor om NTI Kronhus

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.