Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Kronhus

Här har vi samlat viktig information för dig. Titta på filmklipp, ta en rundtur på skolan eller ta chansen att träffa oss live på våra digitala öppet hus! Du kan också besöka oss på sociala medier – länkar finns längst ner. Du kan också besöka oss som elev för en dag. Du får inte sitta med på lektioner under pandemin men får gärna titta på våra lokaler och träffa lärare och ambassadörer.

 

 

Digitalt öppet hus 20 januari kl. 17-19

För att delta, tryck på knappen nedan. OBS! Vi vill gärna att du bokar dig här innan!

Delta i digitalt öppet hus här

 

 

Innehåll:
Ta en tur i skolan! | Teknikprogrammet | IT-programmet | Ekonomiprogrammet  | Marknad & affärsutvecklingsprogrammetNaturvetenskapsprogrammet | Vanliga frågor | Studie- och yrkesvägledning online

Öppet hus


Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan


Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag


För närvarande har vi fjärrundervisning men kan ta emot elever som vill komma och titta på våra lokaler. Kontakta oss om du vill göra det! Tryck på knappen nedan för mer information!

Besök vår skola hemifrån!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Gå runt hos oss

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet får du lära dig om ekonomi, entreprenörskap och ledarskap, du blir också diplomerad gymnasieekonom. Vår fördjupning Business & Marketing ger dig en gedigen grund i juridik, ekonomiska system, olika företagsformer och vad som krävs för att omsätta affärsidéer till fungerande företag. Hos oss får du verktygen att förverkliga dina affärsplaner.


Marknad & affärsutvecklingsprogrammet

På Handels- och administrationsprogrammet får du kunskaper i projektledning, affärsutveckling och marknadsföring. Vi samarbetar med externa specialister i verklighetsnära och ämnesöverskridande projekt. Entreprenörskap genomsyrar programmet och i årskurs 3 startar alla våra elever egna företag (UF).Lykke om NTI Handel

”Ju mer jag läste på om NTIs handelsprogram, desto bättre kändes det. Vi får lära oss presentationsteknik, grafisk kommunikation, hur man ska tänka när man startar ett företag och mycket mer.”

Naturvetenskapsprogrammet

Hos oss får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.Vanliga frågor om NTI Kronhus

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.