Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!
 

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan!TeknikprogrammetDesignprogrammetIT-programmetGymnasieingenjör | Tech och Design | Entreprenörskap | Vad tycker våra elever? | Vanliga frågorSnacka med SYV

 

Vi sänder live den 22 april!

Den 22 april klockan 17-19 sänder vi live på Google Meet med drop in – missa inte det!
 
Så här går det till:
Kom in till Meet-mötet när du vill mellan 17-19 – använd knappen för det aktuella datumet nedan. Då får du allmän information om skolan och alla våra program av rektor eller biträdande rektor. Du får höra hur det är att gå på skolan av våra elevambassadörer, och du har givetvis chans att ställa frågor och kan dessutom anmäla dig till en privat visning av skolan (läs mer om privat visning här).
 
Torsdag 15 april kl. 17-19
Torsdag 22 april kl. 17-19
 

Hoppas vi ses!

 

 
Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan


Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning


På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus


Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.


Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen nedan för att gå en rundtur digitalt på skolan! Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på.

På vår Youtube-kanal kan du följa med på en rundtur av skolan med vår rektor och biträdande rektor.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.
 Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.
 Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT-branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.
 Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.
 Alvar & Eddie om Gymnasieingenjörsprogrammet

”Man har ett fokus under hela dagen vilket gör att tiden flyger iväg, delvis också för att det är kul såklart.”

Tech och design

2D- och 3D-grafik, animationer, rörlig bild, grafisk design, spel, AR och VR. Och så Adobeprogrammen förstås! Allt detta lär du dig hos oss, så att du får med dig de allra viktigaste grunderna inför framtiden. Att exempelvis kunna visualisera i 3D och berätta genom rörlig bild är redan nu viktigt och kommer bli ännu viktigare i samtliga av framtidens branscher.
 


Entreprenörskap och företagande

Hos oss kan du läsa kursen Entreprenörskap som förbereder dig för framtidens företagande. Du lär dig alla steg i att starta och driva ett modernt företag: marknadsföring, produktutveckling, kundundersökningar och försäljning. Hör mer om entreprenörskap i filmen nedan!
 


Vad tycker våra elever om skolan?

Att alla känner alla, tillgången till 3D-skrivare och tre olika maträtter att välja mellan varje dag. Hör vad våra elever tycker om att plugga på NTI Gymnasiet Luleå i filmen nedan!
 


Vanliga frågor om NTI Luleå

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.


Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.