NTI Gymnasiet är nu det enda gymnasiet i fyrkanten som erbjuder programmen Estetiska programmet med inriktning estetik och media samt El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik.

Populärt IT-program

NTI Gymnasiet driver sedan många år ett populärt el- och energiprogram med inriktning dator- och kommunikationsteknik, hos oss kallat IT-programmet. Denna inriktning läggs ned både i Piteå och Luleå kommun så därför vill vi påminna dig om att vi finns! Vi har lång erfarenhet av att utbilda inom IT och nätverk. Detta läsår satsar skolan på tech och bygger ett makerspace där du kan labba med bland annat arduinos och VR-utrustning. Vi erbjuder bra praktikplatser både här i Luleå och i Europa.

Ännu starkare tech-fokus på Estetiska programmet

Vi satsar även på estetiska programmet med inriktning estetik och media, vilket också läggs ner i år på de kommunala skolor. I år har vi vässat vårt program med ett starkare tech-fokus! Vi har nya fördjupningar som fokuserar på webbdesign och tillämpad programmering eller animation och motion graphics. Det är vi ensamma om i hela fyrkanten! I vårt makerspace kan du som går estetiska programmet spela in podcasts och skriva ut dina verk på våra 3D-skrivare. Vi samarbetar med externa föreläsare och företag för att kunskaper i entreprenörskap är viktigt för framtida medieproducenter.

Välkommen till NTI Gymnasiet Luleå!