Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Luleå

Har skolan en matsal?

Skolan har ingen egen matsal, utan våra elever äter på restaurang J&J Restaurang och Catering.

Vad får jag för dator?

Den exakta datormodellen varierar från år till år. Just nu har alla skolans elever varsin bärbar PC. Eleverna som började sin utbildning 2018 har en HP Zbook 15v G5 och eleverna som började 2019 har en HP Probook 440 G6.

Var ligger skolan?

Vi finns på Trädgårdsgatan 22, nära Norrbottens museum, ganska nära Stadsparken.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 170 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Var har jag idrott?

Vi har idrott på Luleå Energi arena och på andra träningsställen såsom Impuls, Volt arena och STIL.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi erbjuder läxhjälp på vår studiestödstid – vi kallar den Hjärnkontoret. Två lärare finns då till för elever som behöver hjälp med sina skoluppgifter.

Vi erbjuder också extra hjälp med matteläxan via Mattecentrum som är hos oss 2 timmar varje onsdag.

Vilka språk erbjuder skolan?

Skolan erbjuder inte moderna språk eftersom dessa inte ingår i någon av programmens poängplan.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Får jag busskort av skolan?

Om du bor mer än 6 km från skolan ordnar din hemkommun busskort.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Luleå?

Vi värnar om rätten att få vara sig själv och få utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Elever över års- och programgränser umgås med varandra och bidrar till den känsla av gemenskap och kamratskap som vi tycker att vi har på vår skola.

Lärarna på NTI är engagerade i sina elever och intresserade av sina ämnen. Skolan jobbar aktivt med kompetensutveckling bland lärarna och samarbetar mellan skolorna för att ständigt höja kvaliteten och erbjuda dig den bästa utbildningen.

Är NTI Luleå en friskola?

NTI Luleå är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.