NTI Gymnasiet Lund

Kvalitativ utbildning med regionens näringsliv

På NTI Gymnasiet i Lund får du goda förutsättningar för att lyckas i dina studier. Här erbjuds en kvalitativ utbildning med mycket kompetenta lärare och i nära samarbete med regionens näringsliv – till exempel med Microsoft i Staffanstorp. På vår skola tänker vi att utbildning är viktigt och vi tror att du också tycker det. Utbildningen tar fasta i behovet av djupa allmänna ämneskunskaper som kombineras med lika djupa kunskaper inom teknik och IT. Vi är övertygade om att du växer som elev och människa om vi tillsammans gör dig förberedd på livet på högskola eller yrkeslivet. Hos oss finns dessutom en unikt bred kompetens inom programmering. Du har även möjlighet att göra utlandspraktik i andra europeiska länder.

Vår systerskola NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Bara ett par minuters gångavstånd bort har vi även en systerskola för dig som vill läsa Naturvetenskap eller Teknikvetenskap: NTI Vetenskapsgymnasiet Lund.

LÄGET


NTI Gymnasiet ligger i vackra S:t Larsparken, nära systerskolan NTI Vetenskapsgymnasiet. Tillsammans skapar vi en ambitiös och trygg studiemiljö.

LÄRARNA


Vi har en unik programmeringskompetens i vår personalgrupp, med yrkeslärare som samarbetar nära näringslivet. På det sättet håller sig dina kunskaper alltid aktuella och uppdaterade!

MÖJLIGHETERNA


Vi har ett unikt samarbete med Microsoft och Cisco som innebär möjlighet till certifiering inom viktig branschteknik för våra IT-elever.

Intresseanmälan

Lär känna oss

Lär känna oss på vår sida Digitalt öppet hus. Där hittar du till exempel elevintervjuer och annan bra information inför ditt gymnasieval.


Våra program

Nyheter

2022-08-04

Skolstart hösten 2022

Välkomna till ett nytt läsår! Årskurs 1 börjar onsdagen den 17 augusti kl. 09.00-13.00 Årskurs 2 och årskurs 3 börjar...

Läs mer
Viktor Walser från NTI Gymnasiet i Västerås och Muhammed Ar från NTI Gymnasiet i Helsingborg är två av pristagarna från Yrkes-SM i Växjö. Fotograf: Michael Missler

2022-05-16

Medaljregn över NTI Gymnasiets elever i Yrkes-SM

Elever från 55 olika yrkesutbildningar deltog i årets upplaga av Yrkes-SM i Växjö den 10-12 maj. Inte mindre än fem...

Läs mer
Informationskväll TE4

2022-04-25

Ansökan till NTI Gymnasieingenjör (TE4) är öppen!

  Gillar du programmering och vill få en skjuts in i arbetslivet?   Nu har ansökan till NTI Gymnasieingenjör (TE4,...

Läs mer
Se alla nyheter