NTI Gymnasiet Lund

Kvalitativ utbildning med regionens näringsliv

På NTI Gymnasiet i Lund får du goda förutsättningar för att lyckas i dina studier. Här erbjuds en kvalitativ utbildning med mycket kompetenta lärare och i nära samarbete med regionens näringsliv – till exempel med Microsoft i Staffanstorp. På vår skola tänker vi att utbildning är viktigt och vi tror att du också tycker det. Utbildningen tar fasta i behovet av djupa allmänna ämneskunskaper som kombineras med lika djupa kunskaper inom teknik och IT. Vi är övertygade om att du växer som elev och människa om vi tillsammans gör dig förberedd på livet på högskola eller yrkeslivet. Hos oss finns dessutom en unikt bred kompetens inom programmering. Du har även möjlighet att göra utlandspraktik i andra europeiska länder.
 

Vår systerskola NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Bara ett par minuters gångavstånd bort har vi även en systerskola för dig som vill läsa Naturvetenskap eller Teknikvetenskap: NTI Vetenskapsgymnasiet Lund.
 

LÄGET


NTI Gymnasiet ligger i vackra S:t Larsparken, nära systerskolan NTI Vetenskapsgymnasiet. Tillsammans skapar vi en ambitiös och trygg studiemiljö.

LÄRARNA


Vi har en unik programmeringskompetens i vår personalgrupp, med yrkeslärare som samarbetar nära näringslivet. På det sättet håller sig dina kunskaper alltid aktuella och uppdaterade!

MÖJLIGHETERNA


Vi har ett unikt samarbete med Microsoft och Cisco som innebär möjlighet till certifiering inom viktig branschteknik för våra IT-elever.

Intresseanmälan

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Våra program

Nyheter

Fastnålad nyhet

Välkommen på öppet hus på NTI Gymnasiet!

Under januari och februari har alla våra skolor öppet hus. Varmt välkommen att se skolan och höra mer om våra...

Läs mer

2022-12-19

Techtomten innoverar i Makerspace – vad blir resultatet? God jul önskar NTI!

En fantastisk hösttermin har passerat och nu står julen runt hörnet. Techtomten är i full gång i Makerspace – vad...

Läs mer

2022-12-06

APL på NTI Gymnasiet Lund – svaren på de 13 vanligaste frågorna

Kanske står du just nu inför din första APL-period, eller funderar på om du ska välja ett yrkesprogram? APL är...

Läs mer

2022-10-26

5 läskigt dåliga uppfinningar – lagom till halloween

Visste du att upp till 90% av alla innovationer blir en flopp? Ovärt och onödigt, tänker nog de flesta. Men...

Läs mer

2022-09-06

Föräldramöte vårdnadshavare åk 1 HT22

Hej, På måndag 12/9 kl. 17.30-18.30 är ni välkomna på föräldramöte. Föräldramötet hålls på NTI gymnasiet på Sankt Lars väg...

Läs mer

2022-08-04

Skolstart hösten 2022

Välkomna till ett nytt läsår! Årskurs 1 börjar onsdagen den 17 augusti kl. 09.00-13.00 Årskurs 2 och årskurs 3 börjar...

Läs mer
Se alla nyheter