Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
TeknikprogrammetEl- och energiprogrammetGymnasieingenjör | Makerspace | Vårt skolbibliotek | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om teknikprogrammet

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du välja mellan fördjupningarna INFRASTRUCTURE eller FIBRE OPTICS.

Ebba om el- och energiprogrammet

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Alvar & Eddie om Gymnasieingenjör

”Man har ett fokus under hela dagen vilket gör att tiden flyger iväg, delvis också för att det är kul såklart.”

Makerspace

Utveckla din tekniska kreativitet i vårt Makerspace – en modern verkstad för innovation. Hör vår lärare Matti berätta mer i videon nedan!

Skolbiblioteket

Vårt skolbibliotek har utsetts till ett av Sverige bästa skolbibliotek. Träffa vår bibliotekarie Magdalena som berättar mer!

Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Elev studerar biologi
Elev på IT-programmet

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.