Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Lund

Digitalt öppet hus 19 januari 17-19

Den 19 januari kl 17-19 kommer vi på NTI Vetenskap Lund sända live! Vi kommer att presentera skolan samtidigt som ni får en möjlighet att ställa frågor till elever och lärare direkt (till exempel så att ni kan få se våra lokaler). Vi kommer också att ha en Chatt öppen här på hemsidan för er som vill ställa frågor där. Du hittar chatten längst ner i högra hörnet.

Hör gärna av er om ni har några önskemål på frågor som ni vill att vi ska besvara under det öppna huset.

Gå till livesändningen här

Innehåll:
TeknikprogrammetIT-programmetGymnasieingenjörsprogrammetStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i nacka. Tryck på knappen nedan för mer information!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du välja mellan fördjupningarna INFRASTRUCTURE eller FIBRE OPTICS.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Alvar & Eddie om Gymnasieingenjörsprogrammet

”Man har ett fokus under hela dagen vilket gör att tiden flyger iväg, delvis också för att det är kul såklart.”

Makerspace

En modern verkstad för innovation

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.