Vad roligt att du valt just vår skola! Vi ser fram emot att tillsammans med dig och dina nya skolkamrater tillbringa tre år fyllda av kunskap, kreativitet och trevlig samvaro.

Vi välkomnar dig till NTI Gymnasiet, St Lars väg 11, måndagen den 17 augusti mellan kl 09:00 – till ca 13:00 då vi kommer att hålla upprop men också då igenom både lokaler, personal, regler och utbildningen med dig. Vi kommer sluta dagen med att tillsammans äta skollunch.

Du kommer första dagen att träffa dina klasskamrater, dina mentorer och personer ur elevhälsan. Vi önskar att du till första dagen tar med dig, och lämnar in, blanketterna som du kommer att få hemskickade (under sommaren). Om det är något särskilt som du tycker att vi på skolan behöver veta inför skolstarten är vi tacksamma om vi får sådan information så snart som möjligt. Det kan gälla frågor om allvarliga allergier till exempel. Har du behov av specialkost på grund av allergi eller överkänslighet behöver vi lämna ett läkarintyg till skolmåltidspersonalen. Ni kan med fördel ta kontakt med rektor eller skolsekreteraren via mail under sommaren.

Den första tiden kommer vi att ägna särskilt fokus åt introduktion till gymnasiestudier och skolan men vi kommer att försöka “sätta igång” den riktiga skolgången med undervisning redan på tisdagen den 18 augusti.

Föräldramöte kommer att hållas måndagen den 7 september kl 17.00 – ca 18.30. Där kommer vi gå igenom studieplanen, utbildningens struktur, frånvaroanmälningar, regler och andra relevanta frågor som ni kan tänkas ha.

Eleverna på NTI Gymnasiet disponerar en dator under de tre gymnasieåren. Efter avslutade studier finns möjlighet att köpa loss datorn till ett restvärde. Vi vill redan nu uppmana er att se över ert privata försäkringsbolag och hur de reglerar frågor om teknik. Vi rekommenderar er att ta kontakt med ert försäkringsbolag om otydligheter finns.

Ha en fortsatt trevlig sommar så ses vi i höst!

Med vänliga hälsningar,

Edward Jensinger, rektor