Makerspace på NTI Gymnasiet

Ett Makerspace är i grund och botten en high tech-verkstad. De allra flesta av NTI Gymnasiets skolor har ett Makerspace på skolan. Det är ett rum fyllt med verktyg och maskiner där våra elever får möjlighet att testa sina idéer på riktigt. Här kan det finnas allt från 3D-skrivare och laserskärare till symaskiner och svetsar. NTI Gymnasiet ska alltid ligga i framkant när det gäller teknologi och digitalisering, så därför ser vi till att våra makerspaces är utrustade med den senaste tekniken.

Det är vårt uppdrag att ge våra elever tillgång till modern och relevant teknik, oavsett vilket program de går. I våra makerspace får eleverna värdefulla erfarenheter av att praktiskt både bygga och designa saker. Det ingår i många kurser att använda makerspaces för att till exempel testa konstruktioner, designer och att bygga saker.

Eleverna får också använda våra makerspace till privata projekt på fritiden. Här kan man laga saker hemifrån, skriva ut affischer eller testa att bygga en drönare. Är det något som du tycker saknas i din skolas makerspace kan du prata med rektorn om det finns möjlighet att köpa in.