I Makerspace är allt möjligt

Vill du bygga din egen robot eller 3D-printa den där delen du behöver till din trasiga mobil?

I våra makerspaces utrustade med den senaste tekniken är det bara fantasin som sätter gränser. På alla NTI Gymnasiets skolor förutom NTI Handelsgymnasiet finns ett Makerspace. Det är som en high tech-verkstad full av modern teknik och utrustning. Här finns 3D-printers, robotar, VR-set och mycket annat!

Besök ett Makerspace

Vill du kolla in ett makerspace på riktigt? Besök oss på öppet hus!

Gå på öppet hus

Makerspace på NTI Gymnasiet

Kreativitet och innovation

Hur används Makerspace?

Vi använder Makerspace i många kurser och även i gymnasiearbeten. Vi testar till exempel konstruktioner, bygger drönare och 3D-printar ut egenkonstruerade produkter. Eleverna får också använda våra makerspace till privata projekt på fritiden. Här kan man laga saker hemifrån, skriva ut affischer eller testa att bygga en drönare. Är det något som du tycker saknas i din skolas makerspace kan du prata med rektorn om det finns möjlighet att köpa in.

Varför har skolan ett Makerspace?

Vi är en skola med framtiden i fokus och ska ligga i framkant när det gäller teknologi och digitalisering. Det är vårt uppdrag att ge dig som elev tillgång till modern och relevant teknik.

Våra elever berättar

makerspace på NTI gymasiet

Eleven John om Makerspace

Ge exempel på vad du gjort i Makerspace?

Ett exempel är att skriva ut i 3D. Då jobbar vi i ett program som heter Tinkercad, där gör vi själva 3D-modellen, sen går man in i ett program som heter Cura och väljer temperatur och tjocklek på din printer. Men vi spelar även VR och meckar med arduino och microbits. Vissa har programmerat robotarmar också till exempel.

”Det finns inget som stoppar en mer än ens kunskaper”

Vad är det bästa med Makerspace?

Att få ha möjligheten till alla 3D-printers och annat som går att göra här, det tycker jag är väldigt coolt faktiskt. Det är helt klart en fördel med NTI, att det finns inget som stoppar en mer än ens kunskaper. Lärarna sätter verkligen inte gränser utan de är mer “vi löser det” och man får hjälp och stöd med sina idéer.

Lär dig mer om makerspace

Visste du att makerspace härstammar ur den så kallade makerrörelsen? Eller att makerspace också kan kallas för hackerspace och hacklab?

Vi lär dig allt om makerspace och ger tips på hur du kan starta ett eget makerspace.