Vanliga frågor om NTI Malmö

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator. Hela skolan har trädlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Var ligger skolan?

Vi finns på Bergsgatan 20, nära folkets bio & folkets park.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 240 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder franskaspanskatyskadanska och arabiska som moderna språk.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi erbjuder läxhjälp i form av extra studietid på måndagar mellan kl. 15.30- 17.00.

Var har jag idrott?

Eleverna har idrott i Friskis och Svettis lokaler på Barkgatan 24.

Har skolan en matsal?

Eleverna äter lunch i skolans egen matsal. Här serveras fyra olika alternativ dagligen. Skolan erbjuder även gratis frukost varje morgon.

Får jag busskort av skolan?

Om du bor mer än 6 km från skolan så har du rätt till ett busskort.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Malmö?

NTI Malmö är en skola för dig som har höga förväntningar på din skola och dig själv. Vi strävar efter att ge våra elever en utmananderelevant och spännande undervisning.

Vi ser elevinflytande som en självklarhet. Ökat inflytande ökar motivation och ansvarstagande hos dig som är elev. Ett bra klimat som ska utvecklas och bli bättre.

Hos oss kan du även engagera dig som elevambassadör eller i vårt elevråd, jobba med våra LAN eller andra aktiviteter och på så sätt skapa dig meriter för framtiden.

Är NTI Malmö en friskola?

NTI Malmö är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.