“Jag är själv väldigt nöjd med skolan”

Paulina är väldigt nöjd med hennes val av skola samt linje. Att ha den möjligheten att studera ett samhällsprogram med inriktningen media var verkligen ett bra alternativ för henne. Stämningen i skolan och den tajta relation mellan elever och lärare var väldigt bra.

Varför valde du NTI Mediegymnasiet?

Jag valde att gå på NTI mediegymnasiet eftersom jag ville gå ett brett program samtidigt som jag är intresserad av media. Jag valde därför att gå det samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen media. Anledningen till att jag valde NTI var att jag fick ett väldigt bra intryck av skolan från första början. Jag var på öppet hus och fick känslan av att skolan var väldigt mysig och att lärarna jag mötte var engagerade och trevliga.

Vad var det bästa med NTI?

En bra sak med detta gymnasium är att skolan är ganska liten. Detta gör att man får en närmare kontakt med lärarna och man får större koll på alla som går i skolan, vilket jag tyckte var väldigt skönt. Jag valde även att ha ett utbytesår i     Frankrike, att ha möjligheten att göra detta tyckte jag var väldigt bra.

Vad hade du för förhoppningar på skolan?

En av mina största förhoppningar innan jag började var att undervisningen skulle vara bra. Detta var även en av de saker jag var som mest nöjd med. Vi elever fick vara med och påverka undervisningen ganska mycket och det var väldigt bra genomgångar.

Skulle du rekommendera skolan till de som ska söka till gymnasiet nu?

Jag skulle absolut rekommendera denna skola. Jag själv är väldigt nöjd med skolan och hade inte valt någon annan än idag. Det bästa med skolan var den trevliga miljön och stämningen, samt den tajta relationen mellan elever och lärare.

Text: Johanna Sköldborg, åk 3 Samhällsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation