Namn: Isaac Ryden

Ålder: 21 år

Bor: Askim, Göteborg

Gick på NTI: 2013-2016

 

Isaac Ryden studerade estetprogrammet med inriktningen grafisk design på NTI Mediegymnasiet mellan åren 2013 till 2016. Nu jobbar han som en framgångsrik grafisk designer på reklambyrån Miami Advertising Agency och har gjort det sedan 2017.

Valet av linje på gymnasiet kan vara ett stort dilemma för många. Med så många olika linjer att välja mellan är det enkelt att välja fel första gången, men för Isaac Ryden var det solklart vad han skulle välja.

– Det har alltid varit en självklarhet för mig att läsa grafisk design på gymnasiet. Jag har varit intresserad av design i hela mitt liv, säger Isaac. Jag har alltid haft projekt på gång hela livet. Allt från att måla tavlor, till att ha ett eget företag där jag designade och sålde tröjor, fortsätter han.

Idag jobbar Isaac på Miami Advertising Agency, ett jobb där han får göra massor av olika saker. Allt från att jobba med magasin och annonser, till logotyper och reklamvideos. Enligt han själv har NTI pushat honom en stor bit på vägen.

– NTI gav mig en stor kunskap kring det jag håller på med idag. Skolan hjälpte mitt intresse gå från att vara just ett intresse till att faktiskt bli något mer än det, mitt jobb. Jag fick med hjälp av NTI en bra uppfattning av hur arbetslivet ser ut. Eftersom att vi jobbade på skolan som man gör i det riktiga arbetslivet samt till och med hade klienter som man arbetade med genom skolan så var jag väl förberedd när jag fick min praktik på reklambyrån, säger isaac.

Även efter att Isaac har slutat  på NTI fortsätter skolan att påverka hur Isaacs liv ser ut idag. Vännerna han fick kommer han att behålla livet ut.

–       Eftersom att  vi alla hade samma intressen och brann för samma saker så var det lätt att hitta vänner. Även om vi bara ses då och då, eftersom att alla är upptagna med sin egen grej nu efter gymnasiet, så träffas vi ibland och snackar om potentiella framtida projekt vi skulle kunna göra ihop.

Som avslut delar Isaac med sig av några ord som fått honom motiverad både under åren på NTI, men också efteråt i arbetslivet och på fritiden.

– Något min graflärare sa till mig i tvåan som alltid suttit fast i mitt huvud är att det var en kille som han hade i en gammal grafklass. Även om killen var rätt medioker i grafisk design så slutade han upp som bäst i klassen, med mest framgång, just för hur mycket han brann för ämnet. Min poäng med detta är att jag vill säga att det spelar ingen roll hur bra eller dålig du är i tvåan på gymnasiet, eller ens trean på gymnasiet. Om du är kvar i det och beslutsam om vad du vill göra och vet att det krävs mycket för att lyckas, men fortfarande är villig att göra det, så kommer du att lyckas, avslutar Isaac.