“FN-rollspelet i 3an var väldigt roligt”

Tuva Dahlgren

Efter ett välkomnande öppet hus bytte Tuva Dahlgren till NTI Mediegymnasiet för att studera samhällsvetenskapliga programmet med inriktning media. Där kunde hon vara sig själv och stannade kvar för att sedan ta studenten 2018.

Varför valde du just NTI Mediegymnasiet?

Jag valde inte NTI som förstahandsval utan började på en annan skola först som jag dock inte trivdes på. Jag hade en kompis som gick på NTI i årskursen över mig så jag hade pratat med henne om skolan och sedan hade jag varit på öppet hus som då kändes väldigt bra. Därför bestämde jag mig för att byta till NTI eftersom jag hade fått ett bra intryck av skolan. Dessutom har jag alltid tyckt om att skriva, så jag kände att samhällsprogrammet med inriktning media skulle passa mig.

Hur var dina förhoppningar? Var det som du trodde?

Mina förhoppningar var att jag skulle känna mig hemma på skolan, alltså att det skulle vara en plats man trivs och vill vara och växa i. Dessutom hoppades jag få testa saker inom media som man tidigare inte gjort i grundskolan och se ifall det är något jag kunde tänka mig jobba med efter gymnasiet. Även fast jag hade höga förhoppningar på skolan tycker jag ändå att skolan överträffade dem. Både trivselmässigt och i utbildningssyfte. Jag fick gå något som jag verkligen kände var roligt och utvecklande.

Har du något intressant minne från NTI?

Jag tycker FN-rollspelet i 3an när vi fick vara mediaövervakning var väldigt roligt. Då fick man verkligen testa på hur det kan vara i verkliga livet, med live TV osv. De första dagarna på gymnasiet är också väldigt speciella när man ska lära känna allt nytt och träffa nya människor. Något som man kom ihåg som både jobbigt och roligt.

Skulle du rekommendera NTI till de som ska söka till gymnasiet nu?

Ja verkligen! Tyvärr känner inte så många till skolan eftersom den är ganska liten, vilket är ganska tråkigt. Skolan är väldigt nytänkande som gör att man jobbar mycket med digitala verktyg, vilket är jättebra inför framtiden. Dessutom älskar jag att det inte bara är teori efter teori utan också praktiskt även om det är en högskoleförberedande utbildning som den jag gick. Det bästa tycker jag dock är lärarna och människorna som går på skolan. Man kan vara precis som man vill.

Text: Angelica Gunnarsson, åk 3 Samhällsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation