Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Nacka

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner. Längre ner på denna sidan videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om vår skola.

Digitalt öppet hus 19 januari kl. 17-19

Kvällen den 19 januari livestreamar vi på Facebook. Rektor Dan kommer presentera vår skola och program, och vår tekniklärare berättar om vad vi gör i kursen Teknik 1. Gå till livesändningen via knappen nedan! Vi kommer också att bemanna chatten både på Facebook och här på hemsidan, så att du får svar på dina frågor. På hemsidan hittar du chatten längst ner i högra hörnet.

Hålltider:
17.00 – Rektor och personal presenterar, dragning 1
17.30 – Frågestund
18.00 – Rektor och personal presenterar, dragning 2
18.30 – Frågestund

Gå till livesändningen

Är du nyfiken på vårt tidigare digitala öppet hus? Se det här!

Från Öppet hus 2 december

Du är välkommen att anmäla dig till vårens öppet hus via formuläret här.

Privat visning av skolan

På måndagar från kl. 15 har vi även möjlighet att ta emot individuella besök på skolan. Mejla rektor Dan Hermansson för mer information om besöken och hur du bokar in dig!

Innehåll:
TeknikprogrammetIT-programmet | Makerspace | NTI Campus – en modern skolplattform | Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i nacka. Tryck på knappen nedan för mer information!

Besök oss hemifrån!

NTI Nacka växer och i somras blev våra utökade lokaler färdiga och lärare Emy visar hur det ser ut!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning på informations- och medieteknik eller teknikvetenskap. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du fördjupa dig i antingen INFRASTRUCTURE eller BACK END.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Makerspace

För att du ska få testa modern digital och innovativ teknik har vi byggt ett makerspace. Här berätta vi mer vad det är!

NTI Campus

NTI Campus är vårt nya skolsystem som NTI Nacka är först ut med. Via ett system når du alla scheman, uppgifter, ämnen och andra saker som rör din skolgång!

Vanliga frågor om NTI Nacka

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.