Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Nacka

Var ligger skolan?

Skolan finns på Augustendalsvägen 19 i Nacka Strand.

Vad får jag låna för dator?

Under din gymnasietid får du låna en kraftfull teknikdator anpassad efter undervisningen.

Har skolan en matsal?

Nej, eleverna får ett matkort som gäller på vissa restauranger i Nacka Forum och Nacka strand.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Matkortet är laddat med 60kr.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Matkortet gäller i dagsläget på följande ställen:

Asian Delicious, Nacka Forum
Burger King, Nacka Forum
Funky Chicken Food truck, Nacka strand
McDonald’s, Nacka
Nacka Forum Food Court (Taco Bar)
Nacka Forum Food Court (Tasty Thai)
Naked Juicebar, Nacka Forum
Subway, Nacka Forum
Sushirullen, Nacka Forum
Hemköp, Nacka Forum

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi avsätter särskild tid då alla lärare finns tillgängliga och kan hjälpa de elever som vill och behöver det.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30.

Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar du lite tidigare och slutar lite tidigare och vissa dagar börjar du senare och slutar lite senare.

Var har jag idrott?

Vår idrottsundervisning kommer ske på gym i närheten av skolan tillsammans med lärare.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Får jag SL-kort av skolan?

Du har rätt till ett SL-kort om du bor minst 6 km från skolan.

Varför ska jag välja NTI gymnasiet Nacka?

Vårt fokus ligger på framtidens kunskaper och yrken. Tillsammans med NTI Gymnasiets 28 andra skolor har vi en stabil grund att tillsammans skapa framtidens utbildningar inom tech och science. Vi utbildar dig för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid.

Är NTI Nacka en friskola?

NTI Gymnasiet Nacka är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.