NTI Robot Wars

NTI Robot Wars är en tävling som går ut på att elever från flera NTI-gymnasier i norra Sverige bygger egna robotar som de sedan tävlar med i grenarna design, hinderbana och stridsbana med tema 8-bit. Här kan du läsa mer om NTI Robot Wars.

NTI Robot Wars 2021

Ungefär 200 elever från NTI Gymnasiet Luleå, Umeå, Sundsvall, Borlänge och Gävle deltog i NTI Robot Wars 2021, 13-15 april. Tävlingen hölls i Stadshuset i Sundsvall. Tävlingen spelades in och för att göra avsnitten extra spännande gömdes en handfull steamkoder i avsnitten, värda 500 kronor styck.

Här kan du se tävlingen

Tävlingen kan ses i tre olika avsnitt här.

NTI Robot Wars i media

Här kan du se vad som skrivits om NTI Robot Wars i media.

Följ oss i sociala medier

Följ NTI Sundsvall på Facebook för att hålla dig uppdaterad om nästa upplaga av NTI Robot Wars!

Har du några frågor?

Kontakta Jon Ellrose, rektor på NTI Gymnasiet Sundsvall, på 072-210 51 00 eller jon.ellrose@ga.ntig.se

Följ tävlingen- se alla avsnitt

Avsnitt 1 – Designtävling

Avsnitt 2 – Hinderbanan

Avsnitt 3 – Robotkriget (Stridsbanan)

NTI Robot Wars

Därför startades NTI Robot Wars: Projektledare Jon berättar

Jon Ellrose, rektor på NTI Gymnasiet Sundsvall, är projektledare för NTI Robot Wars, som drogs igång vårterminen 2021 med målet att förstärka inspiration, innovation och lustfyllt lärande.

– Det som för bara några år sedan var fiction är verklighet idag: Syntetisk biologi, artificiell intelligens, robotteknologi och uppkopplade hem som förstår oss till fullo. Robotar är grunden för vårt nuvarande och framtida samhälle för produktion, flödeskedjor, mänskliga assistenter i olika omfattning runtom i världen. Detta är vad som kallas för automation och är för många den osynliga delen av vårt moderna samhälle och globaliseringen under den fjärde industriella revolutionen, säger Jon.

Genom tävlingen vill NTI Gymnasiet inspirera ungdomar att tänka kring teknologi och robotkonstruktion, underhåll samt framtidsutveckling.

– Genom att elever deltar i ett större sammanhang med tävling och tv-produktion, förädlas upplevelsen av att bygga robotar i Makerspace. Sedan tas det till en ny nivå där eleverna får testa dem i matcher mot varandra och även komma på framtida tävlingsinslag. Vi vill med elever från alla program skapa en bra show av det vi gör, och lärande genom att eleverna skapar det själva och reflekterar över vad de lärt sig, till exempel i faktiska roller som ingår i att skapa tv-produktion.

– Vi vill även uppmuntra designen till 8 bitars gaming-historia som ett led i vår samverkan med spelutvecklare i region norr för fjärde året på Teknikprogrammet – Gymnasiengenjör i mjukvarudesign.

Har du frågor om NTI Robot Wars? Kontakta Jon Ellrose på 072-210 51 00 eller jon.ellrose@ga.ntig.se

Skolor som arrangerade NTI Robot Wars 2021

Nedan ser du vilka skolor som var med och arrangerade NTI Robot Wars 2021. Gå gärna in på din närmsta skola för att läsa mer och lämna intresseanmälan om du är intresserad av att börja på NTI Gymnasiet!

NTI Robot Wars i media

NTI Robot Wars har uppmärksammats av media runt om i landet. Läs artiklarna nedan!

» SVT: Robot Wars och elevhälsan

» Sveriges Radio: ”Gymnasieelever tävlar med egendesignade robotar i Sundsvall”

» Sundsvalls tidning: ”Robotar fyller Stadshuset – här tävlar eleverna med egen design: Otroligt imponerad”

» Annonsbladet Dalarna: ”Tävling engagerar gymnasieelever”