Läs om vår hantering av Covid-19.

NTI Robot Wars 2021 - 13-15 april

NTI Robot Wars är en tävling som går ut på att elever från flera NTI-gymnasier i norra Sverige bygger egna robotar som de sedan tävlar med i grenarna design, hinderbana och stridsbana med tema 8-bit.

Följ tävlingen i 3 avsnitt

Du kommer att kunna följa tävlingen i tre olika avsnitt: se dem här. De släpps tisdag-torsdag vecka 15. Följ oss gärna på Youtube och Facebook så håller vi dig uppdaterad.

Steamkoder gömmer sig i avsnitten – hittar du dem först?

För att göra avsnitten extra spännande kommer vi att gömma en handfull steamkoder i avsnitten, värda 500 kronor styck. Titta därför extra noga och var snabb – hittar du en kod är den din om du är först med att aktivera den! OBS! För att kunna lösa in en steamkod måste du ha ett Steam-konto.

200 elever deltar i årets upplaga av NTI Robot Wars

I år har NTI Robot Wars lockat omkring 200 deltagare från NTI Gymnasiet Luleå, Umeå, Sundsvall, Borlänge och Gävle. Tävlingen hålls i Stadshuset i Sundsvall. Här kan du läsa mer om NTI Robot Wars.

Missa inget avsnitt

Följ NTI Sundsvall på Facebook för att hålla dig uppdaterad om när nya avsnitt släpps!

Steamkoder gömmer sig i avsnitten

För att göra avsnitten extra spännande kommer vi att gömma en handfull steamkoder i avsnitten, värda 500 kronor styck. Titta därför extra noga - hittar du en kod är den din om du är först med att aktivera den!

Följ tävlingen- se alla avsnitt

Avsnitt 1 – Designtävling – Släpps tisdag 13 april klockan 18.00

Avsnitt 2 – Hinderbanan – Släpps onsdag 14 april klockan 18.00

Avsnitt 3 – Robotkriget (Stridsbanan) – Släpps torsdag 15 april klockan 18.00

Därför startades NTI Robot Wars: Projektledare Jon berättar

Jon Ellrose, rektor på NTI Gymnasiet Sundsvall, är projektledare för NTI Robot Wars, som drogs igång vårterminen 2021 med målet att förstärka inspiration, innovation och lustfyllt lärande.

– Det som för bara några år sedan var fiction är verklighet idag: Syntetisk biologi, artificiell intelligens, robotteknologi och uppkopplade hem som förstår oss till fullo. Robotar är grunden för vårt nuvarande och framtida samhälle för produktion, flödeskedjor, mänskliga assistenter i olika omfattning runtom i världen. Detta är vad som kallas för automation och är för många den osynliga delen av vårt moderna samhälle och globaliseringen under den fjärde industriella revolutionen, säger Jon.

Genom tävlingen vill NTI Gymnasiet inspirera ungdomar att tänka kring teknologi och robotkonstruktion, underhåll samt framtidsutveckling.

– Genom att elever deltar i ett större sammanhang med tävling och tv-produktion, förädlas upplevelsen av att bygga robotar i Makerspace. Sedan tas det till en ny nivå där eleverna får testa dem i matcher mot varandra och även komma på framtida tävlingsinslag. Vi vill med elever från alla program skapa en bra show av det vi gör, och lärande genom att eleverna skapar det själva och reflekterar över vad de lärt sig, till exempel i faktiska roller som ingår i att skapa tv-produktion.

– Vi vill även uppmuntra designen till 8 bitars gaming-historia som ett led i vår samverkan med spelutvecklare i region norr för fjärde året på Teknikprogrammet – Gymnasiengenjör i mjukvarudesign.

Har du frågor om NTI Robot Wars? Kontakta Jon Ellrose på 072-210 51 00 eller jon.ellrose@ga.ntig.se

Skolor som arrangerar NTI Robot Wars

Nedan ser du vilka skolor som är med och arrangerar NTI Robot Wars. Gå in på den du är intresserad av för att läsa mer och lämna intresseanmälan!

NTI Robot Wars i media

NTI Robot Wars har uppmärksammats av media runt om i landet. Läs artiklarna nedan!

» SVT: Robot Wars och elevhälsan

» Sveriges Radio: ”Gymnasieelever tävlar med egendesignade robotar i Sundsvall”

» Sundsvalls tidning: ”Robotar fyller Stadshuset – här tävlar eleverna med egen design: Otroligt imponerad”

» Annonsbladet Dalarna: ”Tävling engagerar gymnasieelever”