Under läsåret har vi fått följa Henrik Staafs, lektor och fysiklärare på NTI Johanneberg, spännande projekt med att få elever att odla en egen måltid genom omvandling av energi. Nu tilldelas Henrik Vetenskapsakademins Lärarpris.

Varje år delar Vetenskapsakademien ut fyra priser till lärare som genom entusiasm, nya idéer och engagerande arbete väcker elevers intresse för naturvetenskapliga ämnen. I år blev det alltså Henrik Staaf som belönades med priset som årets lärare i fysik. Nomineringen lyder:

”För sin undervisning där elever reflekterar och lär av sina misstag genom praktisk problemlösning med tekniskt avancerad infrastruktur som har hög relevans för klimat och miljö” (källa).

I en intervju med Göteborgs Posten berättar Henrik att han är överväldigad av priset:

– Det är är jätteroligt att få uppmärksamhet för något man kämpar för: att få mina elever att förstå.

Stort grattis till Henrik!

En lärare presenterar teknik