Augusti 2022 startar NTI Handelsgymnasiet som en ny skola i Göteborg. Det är NTI Gymnasiet Kronhus som knoppar av två av skolans nuvarande program för att skapa plats för fler elever. Den nya skolan kommer ha utbildningar inom handel, ekonomi och entreprenörskap.

Anna Robertsson är rektor för NTI Gymnasiet Kronhus som idag inkluderar de program inom ekonomi, handel och entreprenörskap som nästa år blir grunden för den nya skolan NTI Handelsgymnasiet. Det första året kommer NTI Gymnasiet Kronhus och nya NTI Handelsgymnasiet att ligga vägg-i-vägg.

– Intresset för vår skola är stort och vi behöver mer plats, för alla våra program. Därför skapar vi nu en ny gymnasieskola där vi kan satsa på spetskompetens inom ekonomi, entreprenörskap och hållbar handel, säger Anna Robertsson.

Ekonomiutbildning med digital kompetens

Nya NTI Handelsgymnasiet kommer att ha försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare handelsprogrammet) och ekonomiprogrammet, som är Sveriges mest sökta program. Skolan satsar på handel och hållbar utveckling men också näthandel och digitala verktyg.

– Fördelen för elever som väljer att läsa ekonomi eller försäljning och service på vår nya skola är att de, vid sidan av att utveckla sina entreprenöriella förmågor, även får kompetens inom den senaste digitala tekniken. Det kommer de att få god användning av både i projekt med näringslivet under utbildningen och i framtiden, säger Anna Robertsson.

NTI Gymnasiet Kronhus växer med ny inriktning på teknikprogrammet

NTI Gymnasiet Kronhus som blir kvar i befintliga lokaler får samtidigt utrymme att bredda sitt teknikprogram genom starta den nya inriktningen teknikvetenskap. Här kommer skolans elever att erbjudas spetskunskap inom både teknik och bioteknik.

För mer information om nya NTI Handelsgymnasiet i Göteborg, kontakta rektor Anna Robertsson på 072-502 24 39 eller anna.robertsson@ntig.se.