Kevin Johnson, 18 år från Göteborg tog studenten i år från NTI Gymnasiet i Johanneberg där han läste IT-Design programmet. Om mindre än två veckor ska han åka till New York för att delta i Adobe-VM och tävla i grafisk design. 

– Det känns stort, men det är också väldigt kul. Det är lite press och nervositet över att få representera Sverige. Det är första gången jag är med i något sånt här stort och även första gången jag tävlar i något liknande, säger Kevin Johnson.

Första representanten från NTI Gymnasiet

Certiport är ett företag som erbjuder certifieringslösningar åt olika programleverantörer såsom Microsoft, Apple, Adobe, Autodesk och några till. I 17 år har Certiport tillsammans med Microsoft arrangerat Microsoft Office Specialist World Championship. Närmare 183 000 bidrag från 66 länder skickades in till Adobe år 2018, varav 42 elever kvalificerade sig för finalen i USA.

Kevin är den allra första representanten från NTI Gymnasiet, och inte minst Sverige. Tävlingen går ut på att de tävlande ska skapa och lösa en verklig design-utmaning i Adobes egna programvaror, som Photoshop, Illustrator och InDesign.

– Den här tävlingen är unik, jag tror att det kommer att vara en häftig upplevelse för mig att få uppleva. Men också för att få träffa andra kreativa människor från andra delar av världen och få se hur de skapar grejer och just vad de tar med sig, säger Kevin Johnson.

Förberedelse inför VM

Kevin förbereder sig inför VM genom att samla in inspiration från allt möjligt och att titta på tidigare års vinnarbidrag.

– Mycket handlar om att jag ska försöka få rätt attityd och rätt känsla i huvudet, så att jag inte känner allt för mycket press av att representera Sverige, säger han. Jag måste lita på att jag kan det som jag har pluggat på de senaste åren på NTI Gymnasiet.

Vi önskar Kevin lycka till och stort grattis! 

Här kan du läsa om hur det gick för Kevin.