NTI-alumnerna Arvid, Adrian och Mattis lanserar nu Meitner, en ny digital skolplattform. Målet är att bygga en så heltäckande lösning som möjligt, så att lärare och elever inte behöver använda sig av flera system. De har precis avslutat en investeringsrunda och tar nu upp kampen med de konkurrerande plattformarna.

En automatiserad helhetslösning

Känslorna till dagens skolplattformar är blandade, och Adrian förklarar att lärare och elever hänvisas till flera system som ofta är ganska omoderna. Nu lanserar NTI-alumnerna Meitner, vars helhetslösning hoppas kunna ersätta flertalet av de system som används i skolan idag.

– ​Alla som antingen jobbar i eller har gått i skolan de senaste åren har sett problematiken. Med vårt system kan alla funktioner rymmas inom en plattform och samtidigt automatisera processer som tidigare varit manuella. Det är byggt på ett agilt och skalbart sätt anpassat för digitaliseringsutmaningarna skolan har idag. Det gör ingen annan idag, säger Adrian Andersson, vd för Meitner.

Mer tid till lärande

Adrian berättar också att användandet av olika system tar mycket onödig administrativ tid, ett problem som försvinner med Meitner.

– Idag använder de flesta skolor fem till tio digitala system för bland annat närvarorapportering, inlämning av uppgifter, schema, kommunikation och information. Mycket administrativ tid som istället skulle kunna läggas på lärande går nu åt till att försöka hantera digitala verktyg. Istället för att underlätta upplever en majoritet av lärarna att det försvårar och stressar. Meitners skolplattform har byggts från grunden och samlar alla funktioner i ett verktyg, berättar Adrian vidare.

Indikerar psykisk ohälsa

Genom att vara en integrerad helhetslösning där allting ryms inom ett och samma system, är det också möjligt att se indikationer på psykisk ohälsa i Meitner. Till exempel går det att se samband mellan närvaro och prestation. Om en elev mår dåligt kommer kommer den inte till skolan lika ofta, något som för det mesta går hand i hand med att elevens prestation i skolan sjunker.

Adrian (mitten) tog studenten 2018 från teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Sollentuna. Idag driver han ett konsultbolag med 30 anställda. Redan under sin gymnasietid såg han tech-branschens behov av programmerare, samtidigt som många av hans klasskompisar var duktiga i programmering. Där föddes idén till första företaget https://www.microaalabs.se/. Tillsammans med två andra alumner, Arvid Nilberg (till höger) och Mattis Abrahamsson (till vänster), som båda gått på NTI Gymnasiet Johanneberg i Göteborg, startar de nu Meitner skolplattform.

Eftersom vi brukar säga att framtidens innovationer börjar här på NTI Gymnasiet, är vi så klart extra extra glada över Meitners lansering. Stort lycka till Adrian, Arvid och Mattis – ni är verkligen ett bevis på vad vi vill åstadkomma med våra utbildningar!

Läs mer om Meitner på www.meitner.se