På torsdag tar tre NTI-alumner plats i rutan. Adrian, Arvid och Mattis har alla studerat på NTI Gymnasiet och på torsdag 23 september får vi se dem pitcha Meitner i Draknästet. Meitner är en ny, digital skolplattform som trion grundade för ungefär ett år sedan, och som vi tidigare berättat om i den här artikeln.

Från Teknikprogrammet till Draknästet

Adrian har läst Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Sollentuna. 2018 tog han studenten, men redan under sin gymnasietid fick han inspiration till Meitner.

Han berättar att utvecklingen av plattformen är och har varit ett stort och kapitalmässigt tungt projekt att driva. Draknästet kändes därför som en klockren idé.

”Draknästet blev ett bra tillfälle att skarpt få idén testad av välkända investerare, och förhoppningsvis få med sig mer kapital i ryggen för vidareutveckling.”

– Draknästet blev ett bra tillfälle att skarpt få idén testad av välkända investerare, och förhoppningsvis få med sig mer kapital i ryggen för vidareutveckling.

Draknästet är ett program som sänds på SVT, där entreprenörer från hela Sverige presenterar sin affärsidé och söker investering inför en grupp investerare och riskkapitalister – Drakarna.

Meitner – en automatiserad helhetslösning

Målet med Meitner har varit att bygga en så heltäckande lösning som möjligt så att lärare och elever inte behöver använda sig av flera system i sin arbets- eller studievardag. ”Med vårt system kan alla funktioner rymmas inom en plattform och samtidigt automatisera processer som tidigare varit manuella”, har Adrian berättat tidigare.

Det är tillsammans med Arvid Nilber (t. höger) och Mattis Abrahamsson (t. vänster), som båda studerat Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Johanneberg samt teknikprogrammets fjärde år (NTI Gymnasieingenjör – TE4) på NTI Gymnasiet Johanneberg respektive NTI Gymnasiet Kronhus, som Adrian (mitten) driver företaget Meitner.

På torsdag 23 september kan vi se dem i Draknästet på SVT Play – missa inte det!